Tele2 Hrvatska u devet mjeseci prihodovao 1,2 mlrd kuna

Kada se uspoređuje treće tromjesečje ove godine s prošlogodišnjim, broj korisnika porastao je za više od 59 tisuća te ih sada ima milijun i četiri tisuće

56
Tele2 Hrvatska
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 (snimio: Jurica Galoić / Pixsell)

Tele2 pohvalio se da je treće tromjesečje ove godine zaključio s više od milijun korisnika. Prihodi su u trećem tromjesečju porasli za 6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 405 milijuna kuna, pokazuju financijska izvješća. Izvještaj ujedno pokazuje rast EBITDA za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosi 111 milijuna kuna, bez utjecaja MSFI-ja 16. Također, EBITDA marža bez utjecaja MSFI-ja 16 iznosi 27 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 25 posto.

“Kontinuirano unapređivanje kvalitete mreže, stvaranje inovativnih proizvoda i usluga te rad na poboljšanju korisničkog iskustva doveli su do ovih izvrsnih poslovnih rezultata. Rast u svim ključnim segmentima u proteklih devet mjeseci još je jedna potvrda naših nastojanja da uvijek činimo korak više kako bismo ispunili pa čak i nadmašili očekivanja naših korisnika. Zato s ponosom mogu reći kako danas, na svoj 14. rođendan, objavljujemo da smo prvi put premašili brojku od milijun korisnika!

Rezultat je to 14 godina našeg poslovanja u Hrvatskoj tijekom kojih smo odvažno pomicali granice i mijenjali pravila igre na telekomunikacijskom tržištu. Naravno, rezultat je to i rada naših zaposlenika, cijelog tima Tele2, jer upravo su oni ključ našeg uspjeha”, izjavio je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

>>Tele2 prodao poslovanje u Hrvatskoj za 220 milijuna eura

Tele2 Hrvatska premašio milijun korisnika

Kada se uspoređuje treće tromjesečje ove godine s prošlogodišnjim, broj korisnika porastao je za više od 59 tisuća te ih sada ima milijun i četiri tisuće. Također, Tele2 Hrvatska bilježi rast u svim ključnim segmentima, koji uključuju prihod od krajnjih korisnika usluga, od veleprodaje i od opreme, odnosno uređaja. Zabilježen je i značajan rast broja zaposlenika, za više od 45 posto. Tako je danas u Tele2 Hrvatska ukupno 351 zaposlenik, što je 109 više nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupno gledajući, u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvareni su prihodi od 1,2 milijarde kuna, što je porast od 8 posto, a EBITDA je, bez utjecaja MSFI-ja 16, rasla 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kapitalne investicije iznosile su 116 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 128 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

>>Tele2 Hrvatska nastavlja trend dobrih poslovnih rezultata

Ukupni prihodi Tele2 Grupe u trećem tromjesečju iznose 6,9 milijardi švedskih kruna, što je na razini istog razdoblja prošle godine. Korigirana EBITDA bez utjecaja MSFI-ja 16 rasla je 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je iznosila 2,5 milijarde švedskih kruna.