U rujnu počinje gradnja kompleksa Four Seasons na Hvaru

Prvi gosti u Brizenica Four Seasons - Resort and Private Residences očekuju se 2019. godine, a u resortu će biti zaposleno 320 djelatnika

251
Four Seasons Hvar
Anis Bibi, izvršni direktor Arqaam Capitala, predstavlja projekt ministru turizma Gariju Capelliju

Investicijska banka Arqaam Capital i lanac luksuznih hotela Four Seasons Hotels and Resorts predstavili su projekt Four Seasons Resort and Private Residences čija gradnja počinje u rujnu u Starom Gradu na Hvaru. Tom su prigodom u Sesvetskom Kraljevcu gostima predstavljeni modeli i makete turističkog kompleksa, a uzvanici su imali priliku prošetati stvarnom hotelskom sobom budućeg hotela te iskusiti što znači biti gost Four Seasons hotela.

“Svaki gost hotela doživjet će nezaboravno iskustvo, potpuno u skladu s najvišim standardima hotelskog lanca Four Seasons. Od luksuznih soba koje je su djelo dizajnerske tvrtke Richmond, vrhunski uređenih privatnih plaža, pa do niza popratnih usluga koje Four Seasons nudi“, pojasnio je Simon Casson, direktor hotelskih operacija Four Seasons Hotels & Resorts za tržište Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Projekt vrijedan gotovo milijardu kuna prvi je takve vrste u Hrvatskoj i predstavlja velik iskorak u ponudi za goste s visokim zahtjevima. Osim hotela s pet zvjezdica, kompleks će sadržavati i sto raskošnih vila i rezidencije s od jedne do pet soba sa svim pratećim sadržajima za odmor. Gradit će se otvoreni i zatvoreni bazeni, vrhunski spa i fitness centar, nekoliko restorana i barova, kongresne dvorane, ali i pristaništa za hidroavione.

Na projektu su angažirani svjetski arhitekti i dizajneri iz poznatih kuća kao što su Gensler Architects, Scott Brownrigg te Richmond Hospitality Design i Tihany Design, a cijeli projekt vodi ugledna svjetska kuća MACE.

Strateški projekt

Predstavljanju su nazočili brojni ugledni poduzetnici i dužnosnici, a ministar turizma Gari Cappelli podsjetio je kako je Brizenica uvrštena na listu strateških projekata Republike Hrvatske.

“Ovaj iznimno važan projekt, odnosno investicija od gotovo milijardu kuna imat će veliku važnost kako za Stari Grad na otoku Hvaru, tako i za cijelu Hrvatsku. Njime otok Hvar dobiva potrebne kvalitetne smještajne kapacitete koji će potaknuti daljnja ulaganja u dodatne sadržaje i time omogućiti nastavak razvoja turizma na otoku Hvaru“, istaknuo je ministar turizma.

“Realizacijom ovog projekta osnažujemo turističku infrastrukturu u regiji, stvaramo nova radna mjesta te čvrsto pozicioniramo otok Hvar na globalnu kartu luksuznih odredišta”, dodao je Dennis Wijsmuller suosnivač i izvršni direktor banke Arqaam Capital.

Prvi gosti u Brizenica Four Seasons – Resort and Private Residences očekuju se 2019. godine, a u resortu će biti zaposleno 320 djelatnika.