Na Cresu se u svibnju otvara prvi hotel iz brenda Autograph Collection

Hotel će biti smješten na otoku Cresu, u impresivnom morskom i šumskom ambijentu, a iza investicije vrijedne više od 15 milijuna eura stoji tvrtka Valdarke d.o.o. koju vodi Cresanin Nikola Avram, osnivač kompanije Alpha Hotel Management

27
Cres Autograph Collection
Predviđeni početak rada je početkom svibnja, a služ eno otvorenje hotela najavljeno je za sredinu lipnja ove godine [Izvor: Valdarke / priopćenje]

Sredinom lipnja Hrvatska će dobiti prvi hotel iz brenda Autograph Collection. Riječ je o brendu koji je dio prestižnog hotelskog lanca Marriott International koji upravlja s više od 280 hotela u 50 različitih zemalja.

Hotel će biti smješten na otoku Cresu, u impresivnom morskom i šumskom ambijentu, a iza investicije vrijedne više od 15 milijuna eura stoji tvrtka Valdarke d.o.o. koju vodi Cresanin Nikola Avram, osnivač kompanije Alpha Hotel Management registrirane u Beogradu i licencirane od strane Marriott Internationala za razvoj brenda na jugoistoku Europe. Avram ima više od dvadeset godina međunarodnog iskustva u hotelijerstvu i menadžmentu najuglednijnih turističkih kompanija.

“Sam dolazak Autograph Collection hotela koji je kategoriziran s pet zvjezdica i pripada u premium distinctive skupinu Marriottovih hotela vijest je sama po sebi, tim više što ovaj brend debitira na hrvatskom tržištu. Osim što podižemo mikro destinaciju u turističkom smislu to radimo praktički i za cijelu Hrvatsku. Svjesni smo iznimne potražnje za kvalitetnim hotelskim sadržajima i provjerenim brendovima”, izjavio je Avram.

Prema ranijim najavama u hotelu bi trebalo biti oko sedamdeset zaposlenih. Iz hotela su priopćili kako su u posljednjoj fazi zapošljavanja osoblja, a prilikom čega su otkrili detalje i uvjete rada. U proces zapošljavanja krenuli su još u ljeto prošle godine te naišli na sjajan odaziv.

“Ne možemo i ne želimo samo stati na brendu. To što smi mi veliki svjetski brend ne znači mnogo, ako njime ne upravljamo vrhunski. Upravo iz tog razloga pokušavamo zaposliti što više domaćih radnika iako smo upoznati s trendovima kretanja radne snage u Hrvatskoj. U tom smislu pružili smo uistinu respektabilne uvjete rada na svim pozicijama kako i priliči ovakvom lancu hotela. Trenutno smo još u potrazi za osobljem za rad na recepciji, konobaricama i konobarima te sobaricama i sobarima”, kaže Avram.

Tako iz novog Autograph Collection by Marriott Hotela na Cresu pozivaju sve zainteresirane da se sa životopisom prijave na info@theisolano.com te ističu kako je trenutno otvoreno 30 pozicija.

Predviđeni početak rada je početkom svibnja, a službeno otvorenje hotela najavljeno je za sredinu lipnja ove godine. Svim konobarima bit će osiguran smještaj, hrana te plaća koje će sezati do 1500 eura. Hotel neće raditi samo tijekom siječnja i veljače, a budućim konobarima jamči se šest mjeseci rada s mogućnošću zaposlenja na neodređeno vrijeme.

Autograph Collection resort imat će 49 soba, dva vanjska bazena, plažno područje s barom, iznimne gastro lokacije te wellnes centar. Interijer je dizajnirala tvrtla Kristina Zanic Design Consultants iz Dubaija. Hotel je desetak minuta hoda šetnicom udaljen od centra mjesta, a plaža se prostire ispred hotela.

>>Cres 2024. dobiva međunarodno brendirani boutique hotel