Pokrenuta kampanja za promociju cikloturizma u Hrvatskoj

Hrvatska ima vrlo kvalitetnu resursnu osnovu za cikloturizam, integrirani smo u EuroVelo mrežu biciklističkih ruta, a dio rute koji prolazi kroz Hrvatsku obuhvaća svih sedam jadranskih županija ukupne duljine 1116 kilometara

36
cikloturizam

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je promotivnu kampanju “Bicikliraj, istraži i uživaj!” koja je, između ostalog, fokusirana na EuroVelo 8 rutu koja obuhvaća cijelu hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika. Cilj kampanje je promocija ciklorurizma u Hrvatskoj, a provodit će se narednih mjesec dana na online i offline komunikacijskim kanalima.

“Cikloturizam je u Hrvatskoj unazad nekoliko godina značajno unaprijeđen te bilježi kontinuiran rast potražnje. Kao zemlja imamo vrlo kvalitetnu resursnu osnovu, integrirani smo u EuroVelo mrežu biciklističkih ruta, a dio rute koji prolazi kroz Hrvatsku obuhvaća svih sedam jadranskih županija ukupne duljine 1116 kilometara. Vjerujem kako ćemo ovom kampanjom domaće goste, kojih su u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 9 milijuna noćenja, još više potaknuti na otkrivanje Lijepe naše na jedan zanimljiv, zdrav i održiv način”, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

HTZ je, u sklopu europskog projekta MedCycleTour, izradio i posebnu web stranicu Eurovelo 8 koja sadrži detaljne tehničke i turističke informacije o ruti, kartografske prikaze i GPX tragove dionica, podatke o vrsti podloga te atrakcijama koje se mogu posjetiti na dionicama.