Rovinj je najbolja turistička destinacija u Hrvatskoj

Turistička destinacija godine je Rovinj, a turistički događaj koprivnički Renesansni festival. Nagradu za održivi turizam dobio je projekt 'Geopriče UNESCO geoparka' Parka prirode Papuk.

271
Rovinj

U sklopu turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma u petak su u Osijeku dodijeljene nagrade najboljima za turističku destinaciju godine, za održivi turizam, za plažu godine, turistički događaj godine, DMK putničku agenciju, godine, restoran, marinu, kamp i hotel. Dodjeljene su i nagrade „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

Turistička destinacija godine je Rovinj, a turistički događaj koprivnički Renesansni festival. Nagradu za održivi turizam dobio je projekt ‘Geopriče UNESCO geoparka’ Parka prirode Papuk.

Plaža godine je Rajska plaža u Loparu, marina godine je Olive Island marina, Sutomišćica, restoran godine je Spinnaker u Poreču, a kamp godine je Aminess Maravea Camping Resort u Novigradu. Najbolji hotel je Valamar Collection Girandella Resort u Rapcu. Najbolja destinacijska menadžment kompanija je putnička agencija Katarina line iz Opatije.

>>Rovinjski hotel Adriatic odbacuje plastične predmete za jednokratnu uporabu

Godišnje nagrade ‘Anton Štifanić’ dobili su Turistička agencija ID Riva Tours GmbH i Ivan Sabljić, koji je tijekom svoje gotovo pet desetljeća duge karijere u turizmu stekao mnogobrojna priznanja te svojim radom, znanjem i angažmanom dao doprinos razvoju struke, zakonodavnog okvira, pravima radnika, destinacijskom menadžmentu te održivom razvoju turizma.

Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu dobio je Vinko Prizmić, dugogodišnji pročelnik Hrvatske gorske službr spašavanja. Dobitnik nagrade za životno djelo je Frane Skoblar, dugogodišnji direktor zadarske tvvrtke Turisthotel d.d.

Nagrade su uručili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Dodjelom nagrada su zaključeni Dani hrvatskog turizma koji su ove godine prvi put održani u Slavoniji. Na manifestaciji je sudjelovalo više od tisuću sudionika iz hrvatskog turističkog sustava te iz poslovnog i društvenog života.