U Splitu se krajem lipnja otvara heritage hotel “Fermai!”

Hotel će se nalaziti u secesijskoj zgradi koju je prije više od sto godina projektirao arhitekt Petar Senjanović, a u kojoj je do prije nekoliko godina bio smješten Rektorat Sveučilišta u Splitu

378
Hotel Fermai

U bivšoj zgradi Rektorata Sveučilišta u Splitu krajem lipnja otvara se baštinski (heritage) hotel „Fermai!“. Investitor, tvrtka “Quatro Company” u vlasništvu obitelji Puljić, u projekt je uložila 42 milijuna kuna, a svi radovi su izvedeni u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Splitu.

Jedna od rijetkih secesijskih zgrada u Splitu je remek djelo arhitekta Petra Senjanovića, a interijer potpisuje Studio Franić Šekoranja.

Dovršena je usred Prvog svjetskog rata i zaštićeno je kulturno dobro. Izvorno je bila namijenjena potrebama zadružnog sindikata. Od 1974. U njoj je bilo sjedište splitskog Sveučilišta.

>>Maškovića han: Kroz kamenu kapiju – u bajku

>>Roxanich Wine & Heritage Hotel iz Motovuna je šampion ruralnog turizma

Arheološki artefakti, pronađeni tijekom gradnje, svjedoče o postojanju organiziranog gradskog života u Splitu prije nego što je sagrađena Dioklecijanova palača.

Dašak secesijske elegancije, klasični i vintage namještaj u kombinaciji s modernim detaljima, protežu se kroz čitav hotel, 33 sobe i dva apartmana, navodi se u priopćenju povodom skorog otvaranja hotela.