Viškovo dobiva peti rotor vrijedan 7,8 milijuna kuna

Radovi na sanaciji kolnika i izgradnji kružnog toka s rekonstrukcijom i gradnjom komunalne infrastrukture na ŽC5025 počet će 23. veljače, a najavljeno trajanje radova je osam mjeseci

73
[Image by PIRO4D from Pixabay]

U Viškovu su počele završne pripreme za početak radova na sanaciji kolnika, rekonstrukciji raskrižja i izgradnji petog kružnog raskrižja. Od 24. veljače privremeno će biti zatvorena nerazvrstana cesta i parkiralište uz mjesno groblje Viškovo zbog skore rekonstrukcije raskrižja županijskih cesta Ž5055 i Ž5025, izvijestili su iz Općine Viškovo, prenosi Novi list.

Vrijednost investicije je 7,8 milijuna kuna, a u realizaciji projekta sudjeluju uz Općinu Viškovo, Županijska uprava za ceste, Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija te HEP ODS. Radovi na sanaciji kolnika i izgradnji kružnog toka s rekonstrukcijom i gradnjom komunalne infrastrukture na ŽC5025 počet će 23. veljače, a najavljeno trajanje radova je osam mjeseci.

U sklopu rekonstrukcije prometnih površina iz T raskrižja u kružno raskrižje te uređenja javnih površina u obuhvatu zahvata, predviđena je izgradnja kolektora sanitarne kanalizacije, rekonstrukcija postojećeg vodovoda uz polaganje nove infrastrukture. Radovi se izvode u sklopu EU projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka. Unutar raskrižja izvest će se i sve druge komunalne i EE instalacije.

Uz novi rotor uredit će se i okolni prostor – pješačke i javne površine te park. Pješačke površine će se znatno proširiti u odnosu na postojeće stanje pa će sam centar Viškovo poprimiti sasvim drukčiju vizuru.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa. U pojedinim fazama promet će se regulirati semaforima. U povremenim kritičnim fazama projekta predviđeno je i zatvaranje svog prometa unutar raskrižja. To bi se trebalo dešavati vikendom.