Završena obnova i nadogradnja luke Drače na Pelješcu

Projekt rekonstrukcije i nadogradnje luke Drače na Pelješcu vrijedan je 4 milijuna kuna. Uređena je riva s 44 nova komunalna veza za lokalno stanovništvo

102
Luka Drače
Luka Drače [Izvor: Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije]

Završen je projekt rekonstrukcije i nadogradnje luke Drače na Pelješcu. Projekt je vrijedan 4 milijuna kuna. Općina Janjina uložila je 200.000 kuna, Lučka uprava dubrovačko neretvanske županije 700.000 a ostatak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U središtu mjesta sada je uređena riva s 44 nova komunalna veza za lokalno stanovništvo.

“Do kraja idućeg tjedna bit će riješeno i sidrište koje nedostaje, tako da će se svi koji su potpisali ugovor moći će se vezati u ovu lučicu”, rekao je Vlatko Mratović, načelnik Općine Janjina.

“Sama luka Drača je dobila zaštitu. Ovaj lukobran je čuva od udara sjevernog vjetra i mora, utjecaja tramuntane i bure. Mislim da je to značajno za lokalno stanovništvo”, rekao je Antun Banovac, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske. Dodao je kako je intencija da se pojača izgradnja komunalnih vezova na području županije.

“Zacrtali smo u ovome mandatu osigurati 1500 komunalnih vezova za naše sugrađane. Smatramo da ćemo uz financiranje koje očekujemo iz europskih fondova uspjeti realizirati ovaj naš plan”, rekao je Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan.