HSM informatika i VsiTe stvarat će specijaliste za Salesforce

Suradnja HSM informatike i Visoke škole za informacijske tehnologije će studentima omogućiti da se upoznaju s timskim radom u realnom poslovnom okruženju te da nauče izražavati mišljenje, pregovarati razumijevati procese važne za poslovanje

93
HSM Informatika
Milorad Nikitović i Jakov Urbanke

Tvrtka HSM informatika i Visoka škola za informacijske tehnologije – (VsiTe ) potpisali su u srijedu okvirni sporazum o suradnji koji će rezultirati zajedničkim projektima, a studentima pružiti iskustvo iz realnog sektora.

Studenti će zahvaljujući sporazumu dobiti priliku prijaviti se na godišnji natječaj za stipendije, odraditi stručne prakse, dobiti mentorstvo za stručne i diplomske radove, pohađati predavanja i radionice koje će voditi stručnjaci HSM informatike te raditi uz studij. Navedeni oblici suradnje studente će upoznati s timskim radom u realnom poslovnom okruženju te ih naučiti izražavanju mišljenja, pregovaranju i razumijevanju procesa važnih za sveukupnost poslovanja.

Sporazum predviđa i suradnju HSM informatike i VsiTe-a na stručnim i znanstvenim projektima od zajedničkog interesa, s naglaskom na zajedničku suradnju u realizaciji natječaja koji se financiraju kroz EU fondove. Područja u kojima VsiTe može sudjelovati u projektima su projektiranje i održavanje mrežnih resursa, projektiranje, izrada i održavanje poslovnih informacijskih sustava na svim platformama te projektiranje elektroničkih komponenti.

Jedini ispravni put

“Izuzetno nam je drago da je HSM-informatika, kao jedna od najdugovječnijih IT tvrtki u Republici Hrvatskoj, u Visokoj školi za informacijske tehnologije prepoznala partnera za obostrano korisnu suradnju. Vjerujemo da će iz ove suradnje najveću korist imati naši studenti. Između ostalog, Visoka škola za informacijske tehnologije je prepoznala i potencijale vodećeg rješenja za upravljanje odnosa s kupcima, Salesforcea, i bit će nam drago da ga uključimo u nastavne i poslovne procese Visoke škole za informacijske tehnologije“, rekao je dr.sc. Milorad Nikitović, dekan Visoke škola za informacijske tehnologije

“U vremenima kada je sve veći izazov pronaći i zadržati vrhunske IT stručnjake te se već godinama priča o manjku specijaliziranih kadrova, odlučili smo da ne želimo biti pasivni promatrač i komentator trenutne situacije, nego tome izazovu pristupiti proaktivno. Suradnju s Visokom školom za informacijske tehnologije, čije studente, profesore i vodstvo izuzetno cijenimo, smatramo prirodnim nastavkom sjajne suradnje prethodnih godina”, poručio je  Jakov Urbanke, direktor Cloud Consulting odjela u tvrtki HSM-informatika.

“Ovo je dugoročan, ali za HSM-informatiku jedini ispravan put za razvoj specijaliziranih kolega, koji će doprinositi, a jednog dana i voditi naše projekte implementacije Salesforce rješenja u vodeće tvrtke u Hrvatskoj i regiji, ali i u svijetu”, dodao je Urbanke. “Salesforce smo do sada uspješno implementirali već u desetke uspješnih tvrtki kao što su Greyp Bikes, IN2 i 24sata. Vjerujemo da je to tek početak digitalne transformacije u kojoj ćemo trebati različite profile novih Salesforce specijalista – developera, konzultanata i poslovnih analitičara, zbog čega se izuzetno radujemo ovoj suradnji.”