Saznajte kako poslovati na njemačkom tržištu

Founder Institute i ZICER nastavljaju seriju predavanja o tome kako poslovati na pojedinim stranim tržištima. U utorak će Sven Thorsten Potthoff, izvršni dirketor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, govoriti o poduzetništvu i poslovanju na njemačkom tržištu

114
kako poslovati na njemačkom tržištu
Sven Thorsten Potthoff, izvršni dirketor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

Hrvatska podružnica Founder Institutea, jednog od vodećih svjetskih programa akceleracije startupova, i Zagrebački inovacijski centar– ZICER u utorak 6. studenoga u 18.30 sati,  u suradnji s Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom organiziraju poslovno događanje na kojem će gost predavač biti Sven Thorsten Potthoff, izvršni dirketor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Thorsten Pothoff će govoriti o poduzetništvu i poslovanju na njemačkom tržištu  Prije dolaska u Hrvatsku i preuzimanja vodstva komore četiri godine vodio je odjel zadužen za brend DE international u Njemačkoj udruzi industrijskih i trgovinskih komora (DIHK) te Njemačkih vanjskotrgovinskig komora (AHKs), krovne organizacije koje na 130 lokacija u 90 zemalja zastupa gospodarske interese Njemačke. Također je radio i za GTAI, agenciju Savezne Republike Njemačke za promicanje gospodarstva, te Delegaciju njemačkog gospodarstva u Saudijskoj Arabiji (GESALO).

Drugi govornik bit će Ivor Bihar, operativni direktor Mediatoolkita. Bihar je diplomirani ekonomist s bogatim iskustvom u svijetu startupa. Imao je prilike proći sve faze startup poduzetništva, od koordinacije i vođenja timova, razvoja poslovanja i proizvoda do prodaje i marketinga. Jedan je od osnivača Degordiana i Mediatoolkita, SaaS platforme za monitoring društvenih mreža i online medija.

Predstavit će se VeeMee, TransferHero i Orioly

Nakon uvodnih izlaganja publici će se predstaviti tri hrvatska startupa koji žele započeti svoju ekspanziju na njemačkom tržištu.

VeeMee je startup, koji je razvio digitalnu platformu u poljoprivrednom i trgovačkom sektoru, te doprinosi povećanju prodaje hrane u maloprodajnim trgovinama.

TransferHero je polaznik Startup Factorya te StartupBootcampa u Amsterdamu koji svojom platformom omogućavaju putnicima pametan i održiv prijevoz putnika od i do zračnih luka.

Publici će se predstaviti i Founder Institute Graduate Orioly, aplikacija za online booking, marketing i prodaju namijenjena malim i srednjim touroperatorima.

Uz publiku u dvorani prezentacije će ocjenjivati žiri u kojem će biti Sven Thorsten Potthoff, Frane Šesnić (direktor ZICER-a), Ivor Bihar i Michael Glazer (Founder Institute).


Event Kako ući na tržište Njemačke: Savjeti za hrvatske startupe održat će se u utorak, 6.11., s početkom u 18.30 sati, u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra (Av. Dubrovnik 15, paviljon 12, 1. kat). Ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu.