Kako ući na tržište Francuske: Savjeti za hrvatske startupe

Uz istaknute hrvatske startup poduzetnike, svoja poduzetnička iskustva pred mnogobrojnom publikom će i podijeliti ekonomski savjetnik Veleposlanstva Republike Francsuke, g. Bertrand Le Tallec

151
Kako ući na tržište Francuske

Founder Institute Hrvatska i Zagrebački inovacijski centar – ZICER, u suradnji s Francuskim Veleposlanstvom, organiziraju poslovno događanje s posebnim gostovanjem ekonomskog savjetnika Velopslanstva Republike Francuske u Hrvatskoj.

Startup event  „Kako ući na tržište Francuske: Savjeti za hrvatske startupe” održat će se u Zagrebačkom inovacijskom centru, 25. listopada s početkom u 18:30 h.

Publici će temu poduzetništva i poslovanja na francuskom tržištu predstaviti ekonomski savjetnik Veleposlanstva Republike Francuske u Hrvatskoj, g. Bertrand Le Tallec. Gospodin Le Tallec, bio je prije diplomatske karijere izvršni direktor IT tvrtki DOSI te UBIFRANCE.

Naredni govornik bit će gospodin Tomislav Hrisoho, posebni savjetnik Republike Francuske za vanjsku trgovinu, član Upravnog odbora i CEO tvrtke EMAD. Tvrtka EMAD je specijalizirana za pružanje usluga u domeni managementa i biznis developmenta u IT sektoru. Usmjereni su prvenstveno ka startupima, koji djeluju na‘’tržištima u nastajanju’’. Njihovo sjedište se nalazi u UAE. U Hrvatskoj je poznatiji kao dugodišnji director IT tvrtki RECRO NET, GECKO, Intenda Net iz koji je nastala i spin off scaleup tvrkta EMAD.

Svoju poduzetničku priču i iskustva u sklopu francuskog turistčkog akceleratora 33 Enterpreneurs iz Bordeaux-a podijelit će Augustin Jarak, CEO Tourism4me & Direktor Startup Grind-a za Hrvatsku. Njegov startup je Alumni programa FI Hrvatska kao i sudionik Founder X-a, VIP konferencije startup investitora u SAD-u.

Nakon uvodnih izlaganja održat će se startup pitch event, na kojem će se publici predstaviti dva hrvatska startupa koji žele započeti svoju ekspanziju na tržištu Republike Francuske I jedan francuski startup koji već uspješno posluje u Hrvatskoj.

VeeMee je startup, koji je razvio digitalnu platformu u poljoprivrednom I trgovačkom sektoru, te doprinosi povećanju prodaje hrane u maloprodajnim trgovinama. TransferHero je polaznik Startup Factorya te StartupBootcampa u Amsterdamu, koji svojom platformom omogućavaju putnicima pametan i održiv prijevoz putnika od i do zračnih luka. Publici će se predstaviti i francuski startup Monsieur W, koji kreira softwerska rješenja za unaprijeđenje poslovanja vinara sa svojom Go-To-CroatiaStrategy.

U vrednovanju prezentiranih strategija izlaska na francusko odnosno hrvatsko tržište sudjelovat će osim žirija i publika u dvorani. Žiri čine gospoda Bertrand Le Tallec, Frane Šesnić, Michael Glazer.

Cjelokupno događanje odvijat će se na engleskom jeziku. Ulaz je slobodan uz prethodnu registraciju na poveznici: https://fi.co/e/182941