Platforma za online učenje openSAP dosegnula tri milijuna polaznika

Cilj edukativne platforme openSAP je ostvarenje koncepta inteligentne tvrtke. OpenSAP pruža neograničen pristup edukativnim sadržajima, na prilagodljiv način, kako pojedincima tako i kolektivima

u 11:12 Zadnja izmjena: 05.12.2018 u 11:12
152
openSAP

Internetska platforma za online učenje, openSAP, koja korisnicima nudi besplatne tečajeve iz različitih područja (tzv. MOOC – massive open online courses), dosegnula je broj od tri milijuna upisanih polaznika, objavila je tvrtka SAP koja stoji iza platforme. Samo u ovoj godini tim tečajevima pristupilo je više od 700 tisuća novih polaznika, što je najveći broj od pokretanja platforme.

Približno trećina onih koji su se prijavili tijekom 2018. odabrali su neku od edukacija o najnovijim inovacijama koje se koriste u poslovanju inteligentnih tvrtki. Riječ je o kvalitetnoj poduci u radu s rješenjima kao što su SAP S/4HANA Cloud, SAP Cloud Platform, SAP C/4HANA, SAP HANA Data Management Suite i SAP Leonardo.

Prilagodljivi oblici obrazovanja

“Neprestani rast broja prijava na edukacijske tečajeve na našoj edukativnoj platformi openSAP dokaz je sve veće potražnje za novim znanjima i sve raširenije svijesti o potrebi cjeloživotnog učenja u današnjim inteligentnim tvrtkama”, izjavio je Bernd Welz, direktor u tvrtki SAP, zadužen za razvoj rješenja utemeljenih u znanju. “Sve više tvrtki digitalizira svoje poslovanje te od svojih zaposlenika traže vladanje nizom novih vještina. Zato će potreba za prilagodljivim oblicima obrazovanja i dalje rasti.”

Što se tiče korištenja platforme openSAP u Hrvatskoj, podaci iz godine u godinu ukazuju na rast broja korisnika te broja upisanih tečajeva. Tijekom 2018. godine, platforma openSAP je dosegnula broj od 658 registriranih korisnika iz Hrvatske koji su do danas upisali sveukupno 2730 tečajeva.

Cilj edukativne platforme openSAP je ostvarenje koncepta inteligentne tvrtke. OpenSAP pruža neograničen pristup edukativnim sadržajima, na prilagodljiv način, kako pojedincima tako i kolektivima. OpenSAP će nastaviti širiti ponudu edukativnih sadržaja, onako kako se nove tehnologije budu pojavljivale, tijekom 2019. godine, ali i nakon toga.

Dostupni novi poslovni tečajevi

Na platformi openSAP do kraja ove i početkom iduće godine, bit će besplatno dostupno nekoliko novih poslovnih tečajeva:

• Create and Deliver Cloud-Native SAP S/4HANA Extensions (do 20. prosinca, 2018): Tečaj tijekom kojeg se u potpunosti svladava izrada, testiranje i isporuka visoko-kvalitetnih ekstenzija za rješenje SAP S/4HANA.

• Integration – The Key to the Intelligent Enterprise (do 18. prosinca 2018): Edukacija koja nudi cjelovit pregled SAP-ovih integracijskih opcija – raznih rješenja za povezivanje podataka u poslovanju jedne tvrtke.

• Freedom of Data with SAP Data Hub (15. siječanj – 6.ožujak 2019): Ovaj tečaj namijenjen je programerima aplikacija, modelarima baza podataka, informacijskim inženjerima, podatkovnim znanstvenicima i analitičarima specijaliziranima za tehnološke tvrtke. Tečaj donosi pregled mogućnosti rješenja Data Hub.

• Reimagine Customer Experience with SAP C/4HANA (bit će dostupan početkom 2019): Tečaj koji korisnike podučava gradnji dugoročne konkurentnosti i metodama održavanja trajne odanosti tržišnoj marki – uz pomoć alata koje nudi rješenje SAP C/4HANA.