EIT Climate-KIC program nudi bespovratne potpore do 50.000 eura

Ulaskom u program timovi mogu primiti bespovratnu financijsku potporu do 50.000 eura. Traže se razvojni timovi ili startupovi - ne stariji od pet godina -s barem dva člana (osnivača) koji razvijaju klimatski orijentirano inovativno rješenje.

133
EIT Climate-KIC
Prva generacija polaznika EIT Climate-KIC akceleratora

Otvorene su prijave za drugi ciklus EIT Climate-KIC RIS akceleratora – najvećeg europskog programa za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete. Program u Hrvatskoj provodi Zagrebački inovacijski centar (ZICER).

Traže se razvojni timovi ili startupovi – ne stariji od pet godina -s barem dva člana (osnivača) koji razvijaju klimatski orijentirano inovativno rješenje.

Priliku za pristup međunarodnoj mreži kontakata, sjajnim edukacijama, mentoriranju i značajnoj financijskog podršci prihvatilo je šest timova prve generacije EIT Climate-KIC-a.

“Sudjelovanjem na EIT Climate-KIC akceleratoru stekli smo iskustvo u razvoju poslovnog modela i naučili smo kako se prezentirati ciljanoj publici. U moru pozitivnih iskustava možda je najvažnija uspostava novih kontakata i prijateljstava koja su neprocjenjiva”, opisao je iskustva stečena sudjelovanjem u programu Marko Vinceković, osnivač nagrađivanog startupa Makabi Agritech.

>>Upoznajte prvu hrvatsku generaciju najvećeg europskog CleanTech akceleratora

>>Uspješno završen prvi hrvatski EIT Climate-KIC akcelerator

Osim u Hrvatskoj, EIT RIS radi na akceleraciji klimatskih inovacija u još deset država središnje, istočne i južne Europe. Na taj način posreduje u povezivanju postojećih hubova za inovacije, ali i osigurava pan-europski doseg te jača i potiče kapacitete za klimatske inovacije diljem kontinenta.

Prijave za drugi ciklus do 1. ožujka

Nakon izvrsnih rezultata prve generacije EIT Climate-KIC-a otvoren je novi ciklus prijava koji traje 1. ožujka 2020. godine.

Ulaskom u program timovi mogu primiti bespovratnu financijsku potporu do 50.000 eura. Iznos potpore ovisit će o fazi razvoja proizvoda:

  • timovi koji tek razvijaju poslovni model primit će do 10.000 eura.
  • timovi koji su u fazi validacije poslovnog modela i imaju prve klijente primit će do 25.000 eura.
  • do 50.000 eura očekuje startupove spremne za investicije i skaliranje.

“Uz značajnu financijsku podršku čekaju vas stručne edukacije i intenzivna mentorska podrška“, ističe Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Akcelerator djeluje po no equity principu, tj. ne ulazi u vlasničku strukturu startupa.