Osam hrvatskih fintech startupa bori se za finale Elevator Lab Challengea

Osam hrvatskih fintech startupa koji su prošli selekciju Raiffeisen banke natjecat će se pred stručnim žirijem i posjetiteljima za novčanu nagradu od 5000 eura te plasman na regionalno finale Elevator Lab Challengea

124
Elevator Lab Challenge

U HUB-u 385 u petak, 30. kolovoza, održat će se natjecanje fintech startupa Elevator Lab Challenge. Riječ je o regionalnom natjecanju u organizaciji Raiffeisen Bank Internationala.

Lokalna natjecanja održavaju se u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini u organizaciji Raiffeisen banaka iz navedenih zemalja.

Najbolji startupi sa svakog natjecanja imaju priliku osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 5000 eura te plasman na regionalno finale Elevator Lab Challengea.

Svoje inovacije i najnovija rješenja iz područja financijskih tehnologija u Zagrebu će stručnom žiriju i javnosti predstaviti osam hrvatskih startupova koji su prošli selekciju Raiffeisen banke. To su Identyum, Yottabyte, Volo, UrbanMile, Worig, Afinitos, AMPnet i Electrocoin​.

U stručnom žiriju su ​Michael Georg Müller (predsjednik Uprave RBA), ​Miljenko Graovac (direktor Digitalnih proizvoda RBA), Izet Ždralović (suosnivač Microblinka), ​Ivan Brezak Brkan (osnivač portala Netokracija) te ​Nikola Kapraljević (COO Infinuma).

>>Prilika za fintech startupove – osvojite 10.000€ na Elevator Lab Challenge-u

Regionalni Elevator Lab Challenge završava Gala događajem u Beogradu, na kojem će pobjednici lokalnih natjecanja dobiti priliku svoja inovativna rješenja predstaviti stručnom žiriju, te se izboriti za novčanu nagradu koja također iznosi 5000 eura i izravan plasman u polufinale Elevator Lab akceleratorskog programa Raiffeisen Bank Internationala (RBI) u Beču, gdje će se natjecati s finalistima iz ostalih zemalja.

Detaljne informacije o projektu, planu sudjelovanja, rokovima i nagradama mogu pronaći na web stranici Regionalnog Elevator Lab Challengea.

Natjecanje počinje u petak, 30. kolovoza u 17 sati. Događaj je otvoren za javnost, uz obaveznu prethodnu prijavu​ na sljedećem linku, ali je broj posjetitelja ograničen pa pozivamo zainteresirane da se prijave što prije i rezerviraju svoje mjesto.