Pobjednici natječaja “Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje”

U četvrtak, 15. studenog, u Zagrebačkom inovacijskom centru izabrani su pobjednici natječaja „Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje“ koji ostvaruju potporu za snimanje crowdfunding kampanje u vrijednosti 15.000 kn.

137
Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje
Pobjednici natječaja „Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje“

Natječaj „Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje“ pokrenut je u rujnu ove godine, a nakon prvog selekcijskog kruga izabrano je deset najboljih kandidata koji su 10. i 11. studenoga, kroz intenzivnu edukaciju, stekli znanja i upoznali alate za uspješno pokretanje crowdfunding kampanje.

U četvrtak, 15. studenog kandidati su se predstavili i stručnom žiriju a u zaista jakoj konkurenciji izdvojila su se dva najbolja projekta koja su ostvarila potporu za snimanje crowdfunding kampanje u vrijednosti 15.000 kn.

Riječ je o projektima „Danas sam tu! Za tebe!“ udruge za promicanje potreba djece i mladih “Smiješak za sve”,,Progovori autizam-širi ljubav”Inkubator asistenata udruge „Progovori autizam – širi ljubav“.

Crowdfunding – budućnost financiranja

“O pokretanju crowdfunding kampanje razmišljali smo i ranije, no kroz edukaciju koju smo ovdje prošli saznali smo mnoge korisne informacije i upoznali se s alatima za realizaciju kampanje. Crowdfunding smatramo budućnošću financiranja. Očekujemo kako ćemo kroz kampanju prikupiti sredstva te pokazati široj zajednici vrijednost prihvaćanja onih koji su na rubu društva, promovirati volontiranje i poslati poruku kako još uvijek postoje mnogi koji vjeruju u dobro i bolje!, izjavila je po završetku natjecanja Marija Jergović, predsjednica udrugeSmiješak za sve“.

Nataša Bahun, predsjednica udruge „Progovori autizam – širi ljubav“ je pak o svojem projektu izjavila: Cilj nam je osnažiti obitelji – roditelje i djecu, pri razvoju njihovih potencijala. Važnu ulogu ovdje mogu odigrati mladi ljudi – volonteri, koji osposobljeni ulaze u obitelj te kroz igru rade i grade socijalne vještine onih kojima je pomoć potrebna. Vjerujem kako ćemo crowdfunding kampanjom prikupiti sredstva za još bolji rad!

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) u okviru EU projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovation (CrowdStream) provodi pilot akciju kroz koju startupovima i društvenim poduzetnicima pruža podršku u pripremi i provedbi crowdfunding kampanje. Projekt je s provedbom započeo krajem 2016. godine, a glavni cilj mu je poboljšati učinkovitost poslovne podrške za spin-off, start-up i društvena poduzeća pri pristupu kvalitativnim alternativnim izvorima financiranja. Kako bi se konkretno pomoglo u ostvarenju ovoga cilja, u rujnu je pokrenut natječaj „Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje“.