Počinju prijave za drugo izdanje natječaja Pokreni nešto svoje

Prijave za novi natječaj otvorene su od 24. listopada do 15. prosinca 2017. godine do 12 sati. Rezultati će biti javno predstavljeni te objavljeni 28. veljače 2018., a početak provedbe projekata je 1. travnja 2018.

130
Pokreni nešto svoje 2017.

U sklopu natječaja “Pokreni nešto svoje” u prvoj godini programa šest projekata osvojilo je financijsku potporu od 423.279 kuna uz prosječni iznos po korisniku od 70.546 kuna.

Provedbom programa od 1. srpnja prošle godine do kraja rujna ove godine na uloženu 1 kunu stvoreno je 1,40 kn društvene vrijednosti, objavili su pokretači natječaja – ACT Grupa i tvrtka Philip Morris Zagreb te najavili novi natječaj na koji se zainteresirani mogu prijavljivati od 24. listopada.

Prvi krug programa Pokreni nešto svoje 2017.

Tijekom provedbe prvog kruga programa osnovana su tri nova poduzeća i zaposlene dvije osobe. Napravljeno je pet prototipa proizvoda, tri web aplikacije, dvije mobilne aplikacije, tri prodajno-informativne web stranice i provedena je jedna crowdfunding kampanja.

Razvojni program ACT Grupe „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja.

Ove godine program doživljava svoje drugo izdanje, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva do 80.000 kuna. Program financira Philip Morris Zagreb.

Na njega se mogu prijaviti postojeća društvena poduzeća, društvena poduzeća u nastajanju, inovativni start-upi te poduzetnici početnici s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Veliki odaziv i kvalitetne prijave

„Prošle godine smo se susreli s iznimno velikim odazivom i brojnim kvalitetnim prijavama što potvrđuje tezu da u Hrvatskoj ne nedostaje poduzetničkog duha, već adekvatne financijske i mentorske podrške. Iznimno smo zadovoljni rezultatima ostvarenima u prvoj godini provedbe i očekujemo vrlo dobar odaziv i na novi natječaj“, izjavio je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Dobitnici potpore u prvoj godini kao glavne prednosti programa istaknuli su jasnu komunikaciju i fleksibilnost programa te stručnu tehničku, financijsku i mentorsku podršku ACT Grupe koja im je uvelike olakšala provedbu inovativnih poslovnih projekata.

Također, otvaranjem drugog natječaja počinje djelovati i Alumni mreža korisnika potpore „Pokreni nešto svoje“ koja će najboljim projektima osiguravati stručnu pomoć i razmjenu mišljenja i nakon isteka službenog trajanja programa.

Druga godina programa

„Od samih početaka razvoja ovog programa naša je ideja bila doprinijeti oživljavanju mikro poduzetništva u Hrvatskoj koje, kako je pokazao interes i broj prijava u prvoj godini, doista treba i traži podršku.

Ulaskom u drugu godinu možemo govoriti o ostvarenju dugoročnih utjecaja i time čitav ovaj program držimo još vrednijim, jer čini mjerljivu razliku i pomaže konkretne projekte“, izjavio je Stanko Kršlović, voditelj korporativnih poslova Philip Morris Zagreb.

Za financiranje projekata u okviru drugog natječaja osigurano je ukupno pola milijuna kuna, dok projekti koji se prijavljuju mogu biti sufinancirani iz programa u vrijednosti do 80.000 kuna.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 15. prosinca 2017. godine do 12 sati. Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni 28. veljače 2018., a početak provedbe projekata je 1. travnja 2018.