Sedam pobjednika natječaja Pokreni nešto svoje

Za sufinanciranje projekata u drugoj godini programa osigurano je ukupno 536.295 kuna, a odabrani projekti bit će financirani u stopostotnom iznosu do maksimalne vrijednosti 80.000 kuna

91
pobjednici natječaja Pokreni nešto svoje
Pobjednici natječaja Pokreni nešto svoje s predstavnicima ACT Grupe i tvrtke Philip Morris

Predstavnici ACT Grupe i tvrtke Philip Morris Zagreb, proglasili su dobitnike drugog natječaja programa potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj nazvanog Pokreni nešto svoje. Za sufinanciranje projekata u drugoj godini programa osigurano je ukupno 536.295 kuna, a odabrani projekti bit će financirani u stopostotnom iznosu do maksimalne vrijednosti 80.000 kuna.

Sedam najboljih

Najboljih sedam projekata prijavljenih na natječaj, koji će osim financijske potpore dobivati i kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku za razvoj svojih projekata tijekom sljedećih šest mjeseci su:

  • Zadarska craft pivovara Brlog
  • OmoLab – obrt za vizualne komunikacije
  • Prostor rodne i medijske kulture K-zona
  • Savez izviđača Hrvatske
  • Vilko Klein
  • Vollo tehnologije
  • Zelena energetska zadruga.

„U drugoj godini provedbe programa, na natječaju smo zabilježili ponovno vrlo dojmljiv odaziv. Osim velikog broja prijava, dojmljiva je i kvaliteta odnosno razina osmišljenosti i razrađenosti projekata. Pred nama je ove godine bio još teži zadatak izabrati one najbolje, što samo govori koliko je u našoj sredini prisutno izvanrednog poduzetničkog potencijala, u kojem snažne volje, odličnih ideja i entuzijazma doista ne nedostaje“, izjavio je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Pristiglo 316 prijava

Na natječaj otvoren 24. listopada 2017. godine pristiglo je ukupno 316 prijava iz cijele Hrvatske, od kojih je u drugi krug procjene od strane stručne komisije odabrano 20 projekata. Odabrani projekti, finalisti natječaja, izdvojili su se prema inovaciji koju donose, društvenom utjecaju kojeg će projekt imati te prema potencijalu rasta i održivosti projektne ideje.

„Od samog početka i razvoja koncepta ovog programa bili smo orijentirani na njegovu dugoročnost i stvaranje konkretne mjerljive razlike za jednu ekonomsku granu u Hrvatskoj kojoj treba strukturirana podrška. Ponosni smo što i kroz drugu godinu programa vidimo prisutan velik i kvalitetan odaziv, ali i stvaran utjecaj koji ovaj program omogućuje“, dodao je Stanko Kršlović, voditelj korporativnih poslova Philip Morris Zagreb.

Program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima te direktno odgovara na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Program provodi ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika, podržavajući kroz njega projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva. Program financira Philip Morris Zagreb.