Wespa Spaces planira prikupiti 300.000 eura za širenje kapaciteta

Kapital će prikupljati kroz platformu za tokenizaciju AMPnet putem kojem će širem krugu zainteresiranih ulagača biti ponuđeno 10 posto udjela u poslovanju

92
Wespa Spaces
Wespa na Zavrtnici u Zagrebu trenutno raspolaže s više od 3000 četvornih metara prostora i nudi 320 mjesta za rad

Coworking prostor Wespa Spaces planira prikupiti 300.000 eura kapitala za daljnje širenje vlastitih kapaciteta, ubrzani rast i dodatna zapošljavanja. Za novu investicijsku rundu će koristiti će tehnologiju hrvatske kompanije AMPnet preko koje će zainteresiranima biti dostupno 10 posto udjela u poslovanju kompanije, piše Marija Crnjak u Poslovnom dnevniku.

“Wespa Spaces je inovativan koncept dijeljenog radnog prostora, koji se u osnovi oslanja na zajednicu kao pokretača inovacije. To nas je motiviralo na tokenizaciju vlasništva jer kroz zajednicu rastemo, a ovime omogućavamo da zajednica sudjeluje u tom rastu.

Želimo biti integralni dio spomenute inovacije kroz aktivaciju mreže partnera i tvrtki koje dijele slične vrijednosti i tržišnu ambiciju. Upravo zbog toga smo izabrali AMPnet, s kojim smo i do sada odlično surađivali, kao platformu za tokenizaciju”, izjavio je Amir Babović, suosnivač Wespe.

Wespa Spaces je pokrenut u veljači kao zajednički projekt nekoliko investitora: Nikole Perkovića, Lovre Petrača, Filipa Duvnjaka, Amira Babovića i Damira Ismailovića, koji je dizajnirao prostor. Investicija je bila vrijedna 4 milijuna eura.  Wespa trenutno raspolaže s više od 3000 četvornih metara prostora na Zavrtnici u Zagrebu i nudi 320 mjesta za rad, zone za rekreaciju i odmor, restoran i caffe bar, event prostor i studio. Od otvaranja je u njemu održano stotinjak komercijalnih događaja, a u prostorima je smješteno šezdesetak tvrtki.

Udjeli kroz tokene bit će dostupni širem krugu ulagača, za razliku od prije kada su ovakve investicije u pravilu bile rezervirane isključivo za velike igrače, kažu u Wespi. Sva aktivnost bit će transparentno zabilježena na blockchainu, uz smanjenje administrativnih i birokratskih prepreka.