Objavljen poziv za dodjelu potpora brodarima i prijevozu putnika

Potpore su namijenjene poduzetnicima koji se bave povremenim prijevozom putnika, pomorskim prijevozom putnika, putničkim agencijama te turoperatorima u nautičkom prometu lije je poslovanje pogođeno posljedicama pandemije

78

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je u srijedu Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć pogođenim poduzetnicima iz prometnog sektora vrijedan 60 milijuna kuna.

Riječ je o poduzetnicima koji se bave povremenim prijevozom putnika, pomorskim prijevozom putnika, putničkim agencijama te turoperatorima u nautičkom prometu koji su bili, i još uvijek jesu, izloženi aktualnoj pandemiji te su pretrpjeli značajan pad prihoda.

Program je organiziran u okviru nastavka mjera potpora s ciljem ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa na pogođene sektore. Sektor prometa, odnosno povremeni prijevoznici i brodari, su među najpogođenijima posljedicama pandemije.

Program predviđa potpore usmjerene pokretanju i normalizaciji tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije, kao mjeru jednokratne državne potpore malih vrijednosti prometnom sektoru. Ove potpore će pridonijeti oporavku poslovanja prijevoznika i brodara koji u ovu turističku sezonu, ali i u sljedeću poslovnu godinu, mogu krenuti s povećanom likvidnošću i smanjenim obavezama što će zasigurno pridonijeti oporavku cijelog sektora.

Javni poziv, kao i rezultati istoga, bit će objavljeni na službenim mrežnim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Potpore će se dodjeljivati do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

Javni poziv za brodare i uvjete prijave možete pronaći ovdje, a za prijevoznike ovdje.