OmoLab i FER završili projekt Podrška čitanju kroz nove tehnologije

Projekt je usmjeren na usavršavanje i dodavanje funkcionalnosti novog proizvoda koji sada ulazi u fazu testiranja. Novi proizvod kombinira tehnologiju mjerenja pokreta oka i čitanja kako bi se odabralo najoptimalnije čitalačko okruženje

24
OmoLab

OmoLab i stručnjaci Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu iz Laboratorija za asistivne tehnologije i potpomognutu komunikaciju pod vodstvom prof.dr.sc. Željke Car i izv.prof.dr.sc. Marina Vukovića završili su uspješno 15. srpnja 2021. suradnju u okviru projekta “Podrška čitanju kroz nove tehnologije”.

Projekt je usmjeren na usavršavanje i dodavanje funkcionalnosti novog proizvoda koji sada ulazi u fazu testiranja. Novi proizvod kombinira tehnologiju mjerenja pokreta oka i čitanja kako bi se odabralo najoptimalnije čitalačko okruženje, a usmjeren je na pomoć osobama s teškoćama čitanja.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 107.142,85 kuna od čega bespovratna EU sredstva iznose 74.999,99 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 7. svibnja do 5. kolovoza 2021.

OmoLab je do sada proveo četiri projekta – Inovacijske vaučere za MSP-ove kojima je cilj spojiti znanstvene i istraživačke institucije s gospodarstvom. Ovakvi projekti OmoLabu su omogućili suradnju sa znanstvenicima Sveučilišta u Rijeci i Zagrebu. Vrlo su vrijedni kao pomoć u financiranju inovacija manjim tvrtkama ili onima koje su tek osnovane jer bez financijske pomoći EU sredstava ne bi imali načina za ovakve suradnje.

Poziv je zatvoren 30. lipnja, a do 7. srpnja  kroz njega ugovoreno 214 projekata.