Neslužbeno: Restorani zatvoreni do ožujka, a ostali ugostitelji do travnja

“Prvi veljače sigurno nije datum kada će se događati nešto spektakularno u smislu popuštanja mjera”, poručio je predsjednik Nacionalnog stožera Davor Božinović

70
ugostiteljski objekti
Marin Medak

Marin Medak i Vedran Jakominić povlače se s čela Nacionalne udruge ugostitelja zato što kafići i restorani neće biti otvoreni prije ožujka, potvrdio je Medak Hrvatskom radiju.

Procurili su prvi obrisi radnog dokumenta o dinamici otvaranja ugostiteljskih objekata.

“Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili planira se otvoriti prvo restorane, a onda sve ostale skupine barove. I to tako da se barovi otvore tek oko Uskrsa, a restorani početkom ožujka. Mi smo odstupili zato što vlasnici ugostiteljskih objekata, kako bi reklo u žargonu, oštre vile i idu na ulice. Ja ne želim biti lice koje vodi ikakve prosvjede protiv stožera i države. Želim sve rješavati legalno, ali mislim da je prošao put i vrijeme da ovo legalno rješavamo jer ljudi su toliko bijesni, pogotovo 14,5 tisuća obrtnika koji odgovaraju vlastitom imovinom, a bili su zavaravani da će otvoriti 21, prosinca pa 1. siječnja, pa 31. siječnja, a na kraju će to biti 1. travnja.

Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite poručuju da je oprez unatoč pozitivni epidemiološkim trendovima i dalje nužan, osobito zbog zaraznijeg mutiranog soja virusa koji se već pojavio u našem susjedstvu, u Sloveniji i Mađarskoj. Odluka o nastavku ili popuštanja mjera ovisit će o pozitivnim trendovima, a mjere za sada vrijede do kraja mjeseca.

“Prvi veljače sigurno nije datum kada će se događati nešto spektakularno u smislu popuštanja mjera”, poručio je predsjednik Nacionalnog stožera Davor Božinović.