Proširuje se Poduzetnička zona Opuzen

Projekt izgradnje komunalne infrastrukture uproširenoj poduzetničkoj zoni vrijedan 9,3 milijuna kuna trebao bi biti završen do ljeta, a nakon toga poduzetnici koji sukupili parcele mogupočeti s izgradnjom objekata

95
Poduzetnička zona Opuzen

U Opuzenu je predstavljen projekt proširenja lokalne poduzetničke zone. Izgradnja  komunalne infrastrukture počela je u subotu 8. veljače. Rok za završetak radova vrijednih  9,3 milijuna kuna je lipanj ove godine, a nakon toga Poduzetnička zona Opuzen bit će spremna za nove poduzetnike.

Poduzetnička zona Opuzen je u cijelosti opremljena zajedničkom osnovnom infrastrukturom, a cilj II. faze je proširenje postojeće infrastrukture. To će doprinijeti započinjanju i daljnjem razvoju poduzetničkih aktivnosti. Projekt obuhvaća izgradnju prometnice s pratećom infrastrukturom: nogostupi, zelenilo, vodovod, fekalna i oborinska kanalizacija, telekomunikacijska i elektromreža s javnom rasvjetom.

Dvije trećine iznosa su financira se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija.

Sve parcele u proširenoj poduzetničkoj zoni su rasprodane, a poduzetnici će svoje objekte moći početi graditi po završetku radoba na komunalnoj infrastrukturi.

>>Mursko Središće: Rasprodane parcele u Gospodarskoj zoni Brezje

>>Poduzetničku infrastrukturu moći će osnivati i fizičke osobe

“Parcele su površine oko tisuću četvornih metara, ali s mogućnošću spajanja do 6000 četvornih metara. Dopuštena izgrađenost parcele je 40 posto, što znači da se na parceli od tisuću četvornih metara može graditi objekt površine 400 četvornih metara katnosti do 9,5 metara”, pojasnio je gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević.

Jednu parcelu u sklopu proširene Poduzetničke zone Opuzen kupila je Dubrovačko-neretvanska županija koja tamo namjerava graditi Centa kompetencije za agrume.

“Projekt je još uvijek na valorizaciji u Ministarstvu. Nadamo se da će biti prihvaćen na korist proizvođača mandarina u našoj županiji”, rekao je o projektu župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Po završetku proširenja u Poduzetničkoj zoni Opuzen trebalo bi se zaposliti dodatnih stotinjak radnika.