RCK HUB i Step RI: Prijavite se za akceleracijski Bootcamp u turizmu i ugostiteljstvu

RCK HUB je besplatan šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija i koji je namijenjen svima koji imaju ideju ili novu tehnologiju iz područja ugostiteljstva i turizma

25

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija u partnerstvu sa Step RI, znanstveno-tehnološkim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvara prijave na besplatan trodnevni program ubraznog razvoja i unapređenja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstva. Prijave traju do 22. ožujka.

Najbolji timovi će dobiti mogućnost uključivanja u besplatni šestomjesečni program edukacija i mentoriranja RCK HUB Opatija.

Akceleracijski Bootcamp počinje u utorak, 30. ožujka u 17 sati, kad će sudionici uz podršku mentora započeti rad na svojim idejama.

Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja. Teme koje će se pokrivati su definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe.

Događaj završava u četvrtak u 19 sati, a najbolji timovi će dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u.

RCK HUB je besplatan šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija i koji je namijenjen svima koji imaju ideju ili novu tehnologiju iz područja ugostiteljstva i turizma, koja je po nečemu posebna ili nova u odnosu na postojeća rješenja i koju žele plasirati na tržište.

Polaznici šestomjesečnog programa RCK HUB-a će dobiti edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina, individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu.

Najboljim timovima će se pružiti prilika za zaštitu žiga ili industrijskog dizajna, realizaciju prototipa kulinarsko-prehrambeno-ugostiteljskih proizvoda i izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda.

Bootcamp će se odvijati putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Conceptboarda. Moguća je prijava u timu ili individualno, neovisno o tome da li imate već razrađenu ideju ili ne.

Ako se tim ili pojedinac prijavljuje s postojećom idejom, važno je da je ona usmjerena na rješavanje nekog problema iz domene turizma i ugostiteljstva.

RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije.

RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta RCK RECEPT iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 posto financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Razdoblje provedbe projekta je od 1. travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.