Šibenik smanjio porez na potrošnju u 2021. na dva posto

Smanjenje poreza na potrošnju odnosi se na cijelu 2021. godinu, neovisno o razvoju situacije s epidemijom. Procjena Gradskog poglavarstva je da će ovom mjerom poduzetnici biti rasterećeni za oko milijun kuna

61
Tvrđava sv. Mihovil Šibenik
Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku

Grad Šibenik donio je odluku o smanjenju poreza na potrošnju s tri na dva posto kako bi potaknuo oporavak ugostiteljskog sektora u 2021. godini. Dodatne dodatne mjere pomoći poduzetnicima kojima je zabranjen rad bit će poznate nakon usklađenja s Vladinim mjerama.

Smanjenje poreza na potrošnju odnosi se na cijelu 2021. godinu, neovisno o razvoju situacije s epidemijom. Procjena Gradskog poglavarstva je da će ovom mjerom poduzetnici biti rasterećeni za oko milijun kuna.

“Grad Šibenik podržava stav da poduzetnici kojima je ograničen ili onemogućen rad uslijed epidemioloških mjera moraju biti obeštećeni, a radna mjesta sačuvana. Mjere pomoći gospodarstvu Grada Šibenika bit će usklađene s Vladinim paketom mjera vrijednim više od 2,1 milijardu kuna, a koji predviđa potpuno ili djelomično pokrivanje troškova komunalne naknade, najma, zakupa i drugo”, rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Kako ne bi došlo do preklapanja ili kontradiktornosti u provedbi mjera, konačni prijedlog Grada Šibenika bit će donesen kroz nekoliko dana, nakon što se utvrde detalji i mehanika provedbe Vladinog paketa. Odluka će biti službeno donesena i potvrđena na sjednici Gradskog vijeća, 14. prosinca.

Nadalje, Grad Šibenik je donio odluku o produženju roka za ispunjenje ugovornih obaveza investitorima na području Gospodarske zone PODI.

Zbog otežanog poslovanja u novonastaloj situaciji, kupci, odnosno nositelji prava građenja, mogu dobiti produljenje roka za ispunjenje obveza do 12 mjeseci, a u slučaju znatno otežanog poslovanja, čak i pravo na izmjenu ili raskid Ugovora.

>>Šibenik na Poljani dobiva suvremeni središnji gradski trg