Tehnološki park u Garešnici uskoro dobiva uporabnu dozvolu

U Tehnološkom parku mjesta će biti za 11 novih i tri već postojeće tvrtke. Pomoć u razvojnim projektima pružat će im Poduzetnički inkubator iz Osijeka i Poduzetnički centar Garešnica

192
Tehnološki park u Garešnici

Jedna od najvećih europskih investicija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je Tehnološki park u Garešnici. Izgrađen je u Poduzetničkoj zoni Kapelica, a vrijednost investicije je 21,5 milijuna kuna. Većina novca, čak 92 posto, uloženo je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Tehnološki park prostire se na gotovo 1800 četvornih metara, ima 18 poslovnih prostora, konferencijsku i edukacijsku dvoranu te sobu za sastanke. Izdavanje uporabne dozvole očekuje se početkom srpnja, a nakon toga slijedi sklapanje ugovora s poduzetnicima.

Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice, uvjeren je da će Tehnološki park biti popunjen. Mjesta će biti za 11 novih i tri već postojeće tvrtke, a pomoć u razvojnim projektima pružat će im Poduzetnički inkubator iz Osijeka i Poduzetnički centar Garešnica.

“Ova cijela zona bit će za pet ili deset godina popunjena novim tvornicama, pogonima i novim kvalitetnijim radnim mjestima, što je cilj projekta Kapelica. U planu su također bioplinsko postrojenje i agropark”, izjavio je Velimir Žunac, državni tajnik u Minisatrstvu regionalnog razvoja i fondova EU.