Climathon Zagreb 2019: Kako zazeleniti zagrebačke krovove i zgrade

Tema ovogodišnjeg Climathona je mapiranje i ozelenjavanje zagrebačkih građevina, a partner je INA. Natjcatelji će tragati za najboljim idejnim rješenjem ozelenjavanja Ininih zgrada na dvije frekventne zagrebačke lokacije

90
Climathon Zagreb 2019

U Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) jutros je počeo drugi zagrebački Climathon na kojem će mladi, multidisciplinarni timovi, uz potporu iskusnih mentora, tijekom 12 sati kreirati zelena zagrebačka rješenja. Tema ovogodišnjeg Climathona je mapiranje i ozelenjavanje zagrebačkih građevina. Climathon Zagreb 2019 traje do 20 sati.

Svoju maštu, kreativnost i genijalnost timovi će usmjeriti k analiziranju potencijala zelene tehnologije u javnim, višestambenim i poslovnim zgradama. Na temelju analiza, u natjecateljskom duhu, timovi će generirati rješenja koja će zazeleniti Zagreb i zagrebačke građevine i krovove. Najbolje rješenje Grad Zagreb će, naravno, nagraditi.

Partner ovogodišnjeg zagrebačkog Climathona je INA koja na događaj donosi ‘izazov unutar izazova’ u vidu potrage za najboljim idejnim rješenjem ozelenjavanja Ininih zgrada na dvije frekventne zagrebačke lokacije.

>>Uspješno završen prvi hrvatski EIT Climate-KIC akcelerator

>>Kako u dnevnom boravku uzgojiti salatu ili aromatsko bilje

Grad Zagreb i INA također otvaraju mogućnost implementacije najbolje ocijenjenog rješenja.

Climathon je konceptualni hackathon i globalni pokret Europskog instituta za inovacije i tehnologiju kojim svake godine tisuće mladih ljudi u više od 100 svjetskih gradova simultano kreiraju rješenja za klimatske izazove današnjice. Omogućava građanima da se uključe u rješavanje klimatskih problema razrađujući svoje ideje te da na inspirativni način dopru do šire zajednice.

Inovacije na području klimatskih promjena ključne su za održivu budućnost. Stoga ZICER, kao domaćin i organizator Climathona, podržava i pruža timovima sve što je potrebno kako bi svoje ideje pretočili u konkretna rješenja