Javna Wi-Fi mreža za neograničen broj korisnika na istom hot spotu

MediaKing Smart Wi-Fi je tehnološko rješenje hrvatske tvrtke MediaKing koje upravljanje korisnika prebacuje u oblak. Tako, za razliku od uobičajenih rješenja, može stabilno spojiti gotovo neograničen broj korisnika na isti hotspot

137
MediaKing smart wi-fi
MediaKing Smart Wi-Fi jedna je od osnovnih komponenti tzv. Smart City platforme, a od nedavno je dostupan na Splitskoj Rivi

Optima Telekom u suradnji s tvrtkom MediaKing svojim poslovnim korisnicima nudi uslugu javne Wi-Fi mreže koja je namijenjena svima koji traže način kako osigurati brzo i stabilno surfanje velikom broju ljudi istovremeno – od vlasnika apartmana, ugostitelja, hotelijera, vlasnika turističkih kampova, velikih tvrtki, shopping i sportskih centara do gradova i javnog prijevoza.

MediaKing Smart Wi-Fi je posebno tehnološko rješenje kojeg je razvila hrvatska tvrtka MediaKing, a glavna mu je prednost inovativan softver koji upravljanje korisnika prebacuje u oblak. Tako, za razliku od uobičajenih rješenja, može spojiti gotovo neograničen broj korisnika na isti hotspot i svima njima pružiti kvalitetnu konekciju te stabilan i nesmetan rad na velikim brzinama.

Usluga Optima Telekoma uključuje sve što je potrebno za postavljanje brze i stabilne javne Wi-Fi mreže, po sistemu “ključ u ruke“: zajamčen pristup Internetu na željenim lokacijama, svu potrebnu opremu i njeno postavljanje, korisničku podršku te nadzor i stručno održavanje sustava pa u slučaju kvara korisnici nemaju dodatnih troškova zamjene uređaja.

>>Optima Telekom grupa povećala operativnu dobit za 19,2 posto

MediaKing Smart Wi-Fi na splitskoj Rivi

“Standardna rješenja za javne Wi-Fi mreže u pravilu, nakon određenog broja korisnika, ne mogu više spojiti korisnike ili im je korištenje onemogućeno zbog preopterećenosti resursa mreže. U većini slučajeva ovaj problem se pokušava riješiti ograničavanjem brzine po korisniku i postavljanjem opreme sa (pre)jakim signalom što u konačnici opet ima isti rezultat. MediaKing Smart Wi-Fi premošćuje takve poteškoće. Ono pruža iznimne hardverske resurse te omogućava teoretski neograničen broj korisnika na jednoj Wi-Fi mreži.”, rekao je Darko Kraljević, suvlasnik tvrtke MediaKing.

“Rješenje se već koristi u svijetu i jedna je od osnovnih komponenti tzv. Smart City platforme koja ujedno pruža svim ostalim Smart City komponentama međusobnu povezanost te stabilan i kvalitetan ‘izlaz’ na Internet. Već imamo brojne hotspotove s tisućama istovremeno spojenih korisnika koji ugodno surfaju na, do jučer, nezamislivim brzinama. Svi koji žele doživjeti ovo iskustvo mogu to od nedavno učiniti i na splitskoj Rivi.”

>>Smart wi-fi pokriva svaki kutak vašeg doma

“Bogato iskustvo u postavljanju javnih Wi-Fi mreža stekli smo iz suradnje s brojnim korisnicima kao i na projektu WiFi4EU u sklopu kojeg trenutno postavljamo javne Wi-Fi mreže u nizu gradova i općina širom Hrvatske. Sinergija s tvrtkom MediaKing donosi nam idealnu softverski nadogradnju našim sustavima. Zajedno, Optima Telekom i MediaKing, nudimo tako dugogodišnje iskustvo u postavljanju javnim Wi-Fi mreža te inovativno i provjereno rješenje s kojim će se svatko u bilo kojem trenutku moći spojiti na javni Wi-Fi“, izjavio je Darko Laktašić, direktor odjela za poslovnu prodaju Optima Telekoma.