Evo tko su najbolje hrvatske poduzetnice

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, a slavile su Anđela Buconjić Šutija, Marijana Knezoci, Nika Pintar, Maja Brlek Krmić i Glorija Ćuravić

89
najbolje hravstke poduzetnice 2023
Na slici: Matea Kranjčec (preuzela je nagradu za Anđelu Šutiju Buconjić), finalistica Mateja Bogdanić, Una Jakšić (preuzela nagradu za Niku Pintar), Marijana Knezoci, Glorija Ćuravić i Maja Brlek Krmić.[Foto: Women In Adria]

Mreža poslovnih žena Women in Adria po deveti put proglasila je najbolje hrvatske poduzetnice. Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, a slavile su Anđela Buconjić Šutija, Marijana Knezoci, Nika Pintar, Maja Brlek Krmić i Glorija Ćuravić.

Najbolja poduzetnica godine u kategoriji Nasljednica obiteljskog biznisa 2023. godine je Maja Brlić Krmić, CEO Balon Centra koji postoji već četvrt stoljeća, a na čijem je čelu Maja nešto manje od desetljeća.

Nagrada najbolje poduzetnice godine u kategoriji Startup otišla je u ruke mladoj znanstvenici, izvršnoj direktorici i suosnivačici startupa AniBiome Niki Pintar.

U kategoriji Mikro poduzetnica godine ove godine titulu je ponijela Marijana Knezoci. Ova magistra ekonomije napustila je siguran posao u korporaciji i hrabro krenula u poduzetništvo, a gotovo istodobno i u majčinstvo. Danas je osnivačica i izvršna direktorica produkcijske tvrtke Dreamaker Production.

U kategoriji Perspektivna poduzetnica godine nagrađena je Glorija Ćuravić koja već deset godina uspješno vodi praonicu rublja iWash-uWash u Šibeniku, a krenula je u razvijanje franšize. Glorija se školovala u Americi gdje je razvila vrlo uspješnu korporativnu karijeru, ali se vratila u rodni Šibenik.

Najbolja poduzetnica godine u kategoriji Inspirativna poduzetnica je Anđela Buconjić Šutija, direktorica i vlasnica tvrtke Ano. Prošla je mnoge industrije, puno učila i umrežavala se, u čemu joj je prilagodljivost puno pomogla.