ZICER: Otvorene prijave za osmi Startup factory i prvi Global Growth

Startup Factory, ZICER-ov startup akcelerator otvara prijave za svoju osmu generaciju. Uz startup alcelerator ZICER ove godine pokreće novi program Global Growth kojim podršku širi i na one zrelije koji su spremni za prodor na međunarodna tržišta

17
Global Growth i Startup Factory
Zagreb Connect: najbolji timovi sedme generacije Startup Factoryja [Izvr: ZICER]

Startup Factory, prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program ZICER-a – Zagrebačkog inovacijskog centra, otvara prijave za svoju osmu generaciju. Uz startup alcelerator ZICER ove godine pokreće novi program Global Growth kojim podršku širi i na one zrelije koji su spremni za prodor na međunarodna tržišta. Za oba programa Grad Zagreb je osigurao novčanu podršku od 150.000 eura. Prijave su otvorene do 1. listopada.

Dosad je kroz Startup Factory uspješno prošlo 100 razvojnih timova i startupova, a 37 najboljih je dobilo 677.000,00 eura. Sa sudionicima je svoje znanje podijelilo 170 mentora te 222 domaća i strana predavača.

“Za podršku razvoja poslovanja domaćih tehnoloških startupova ove smo godine iz proračuna osigurali 150.000 eura. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja će startupovima omogućiti brži i lakši rast. Za mlade timove koji tek posao postavljaju na noge, kroz Startup Factory akcelerator ćemo alocirati 30.000 eura. Za tehnološki orijentirane startupove naše je tržište malo. Zato kroz novi Global Growth program startupovima do pet godina starosti olakšavamo lansiranje na strana tržišta kroz dodjelu novčane podrške od ukupno 120.000 eura”, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Istaknuo je kako će “svi izabrani timovi na razvoju poslovanja će raditi s vrhunskim mentorima, a znanja će stjecati kroz intenzivan raspored predavanja i radionica domaćih i međunarodno priznatih stručnjaka”.

“Pozivam razvojne timove i mlade startupove, kao i one koji već imaju rješenje s kojima žele izaći na međunarodno tržište, da iskoriste ove ljetne mjesece za prijavu u ZICER-ove akceleracijske programe. Prijave su otvorene do 1. listopada. Svima želim sreću u natjecanju i uspjeh u poslovanju”, poručio je zagrebački gradonačelnik.

Startup Factory

Startup Factory je akceleracijski program namijenjen tehnološki orijentiranim timovima i startupovima (do godine dana starosti) sastavljenim od 2 do 7 člana. On ubrzava razvoj ideje i prototipa, pomaže pri izlasku na tržište te pristupanju prvim kupcima i ulagačima.

Program je intenzivan i natjecateljskog je karaktera. U Startup Factory će biti primljeno do 14 timova od kojih će tri najbolja osvojiti sredstva iz novčanog fonda od 30.000,00 eura (1. mjesto 15.000,00 eura, 2. mjesto 10.000,00 eura i 3. mjesto 5.000,00 eura). Također, pobjednici će dobiti i in-kind potporu u ukupnom iznosu od 10.800 eura za korištenje usluga ZICER-a (ured s uključenim troškovima režija, edukacije, pozivnice na meetupove i ostale događaje, mentorstvo itd.) u trajanju od godinu dana.

Global Growth

Global Growth je novi ZICER-ov program akceleracije. Primit će 6 startupova do pet godina starosti koji imaju namjeru izlaska na međunarodno tržište. Oni će na početku programa ravnomjerno podijeliti 120.000 eura, a dobiti će i mentorsku, edukacijsku i promocijsku podršku.

“Hrvatski startupovi imaju potencijal za uspjeh na globalnom tržištu. U tome rastu ćemo ih od sada još snažnije podržati. Tijekom posljednjih godina intenzivno smo radili na povezivanju našeg startup ekosustava s vodećim svjetskim partnerima. Sada možemo reći kako imamo još više kapaciteta za otvaranje novih prilika pri lansiranju na globalno tržište – od Kanade do Kine. Poznajemo izazove s kojima se domaći startupovi susreću pri pozicioniranju izvan naših granica i znamo kako im olakšati taj put. Zato ove jeseni, uz Startup Factory akcelarator, pokrećemo Global Growth i veselimo se budućim izvoznim uspjesima naših startupova”, ističe Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator programa Startup Factory i Global Growth.

>>Hrvatski startup razvija ugradbeni panel koji upija stakleničke plinove

>>Na Ruđeru znaju kako gelirana zdrava ulja mogu zamijeniti palminu mast

>>Logistička platforma Hubbig baca rukavicu u lice špediterima

>>Anto Širić: Želimo uvesti ozbiljne tehnologije u sve sportske sustave