Ema, Ara i Pierluigi Collina zvijezde Combisove konferencije

Ovogodišnja konferencija održana je pod motom Going Beyond Ideas. Misao vodilja bila je ukazati da prednost na tržištu imaju oni koji na vrijeme primijete promjene te brzo i pametno reagiraju

89
Hrvoje Išek - Combisova konferencija
Predsjednik Uprave Combisa Hrvoje Išek

Plenarnim predavanjem bivšeg nogometnog suca Pier Luigija Colline pod nazivom How to be successful on the field završena je Vodicama 13. Combisova konferencija, jedna od najdugovječnijih i najznačajnijih tehnoloških konferencija u Hrvatskoj i regiji. U Vodicama se okupilo oko petsto sudionika.

Ovogodišnja Combisova konferencija održana je pod motom Going Beyond Ideas. Misao vodilja bila je ukazati kako prednost na tržištu imaju oni koji na vrijeme primijete promjene u svom poslovnom okruženju te brzo i pametno reagiraju.

Pierluigi Collina u svom predavanju pod nazivom How to be successful on the field istaknuo je kako je otvorenost prema promjenama i poboljšanjima presudna za razvoj poslovanja, jer cilj je uvijek i u svemu isti – biti korak ispred ostalih i promatrati svaku promjenu kao priliku. Istaknuo je također kako je izuzetno važno dobro se pripremiti, poznavati suparnike – kada je riječ o sportskim sucima to znači igrače I timove kojima će suditi – kako bi se moguća iznenađenja svela na najmanju moguću mjeru.

Pierluigi Collina zapamćen je po osebujnom stilu suđenja I jakoj osobnosti. Sudio je niz važnih nogometnih utakmica među kojima se ističu finale Svjetskog prvenstva 2002. godine i finale Lige prvaka 1999. godine. Nakon umirovljenja vodio je Udrugu talijanskih nogometnih sudaca, a potom Sudački odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA). Trenutno je predsjednik Odbora za suce u Svjetskoj nogometnoj organizaciji (FIFA).

Kako bolje koristiti tehnologiju

“Combis ima iskustvo stečeno kroz više od tisuću projekata, rekordne rezultate i drži poziciju broj 1 u konkurenciji IT kompanija u Hrvatskoj. Uvijek promišljamo što možemo bolje i kako bolje koristiti tehnologiju. A najbolje primjene tehnologije predstavljamo upravo na našim okupljanjima, poput Combis konferencije”, poručio je predsjednik Uprave Combisa Hrvoje Išek na otvaranju konferencije.

Tako su na ovogodišnjoj konferenciji, uz niz studija slučaja u kojima su stručnjaci Combisa prezentirali svoje radove zajedno s korisnicima, predstavljeni novi proizvodi Combis EMA i ARA te platforma Digital Workplace.

Upravljanje mobilnim uređajima

EMA je Combisov odgovor na novonastale potrebe organizacija za učinkovitim upravljanjem mobilnim uređajima svojih zaposlenika osiguravanjem visokih sigurnosnih standarda bez obzira na to je li riječ o BYOD/CYOD modelu ili korporativnim uređajima.

EMA omogućuje zaposlenicima u pokretu istu razinu produktivnosti korisničkog iskustva kao u uredskom okruženju, uz poštivanje svih sigurnosnih standarda organizacije.

“Combis EMA primjer je tehnologije u najboljem izdanju jer odgovara na tržišne potrebe uz intuitivno korisničko iskustvo i jednostavnost”, rekao je Igor Dužević, direktor Odjela profesionalnih usluga i sistemske integracije.

Digitalno radno mjesto

“Digital Workplace je Combisova vizija suradnje i komunikacije zaposlenika unutar kompanija s naglaskom na mobilnost, jednostavnost korištenja i sigurnost podataka”, rekla je Maja Markulin Klarić, voditeljica projekta.

Digital Workplace platforma spaja sve aplikacije koje se koriste za rad, osigurava kolaboraciju u realnom vremenu, a ima i ulogu intraneta, odnosno informiranja i jačanja komunikacije unutar kompanije. Sve navedeno zaposlenicima je dostupno uvijek i na svakom uređaju jer je Digital Workplace u Cloudu.

Upravljanje daljinskim pristupom

Combis ARA je pak jedinstveno rješenje za upravljanje daljinskim pristupom, koje uključuje Combisovu (WEB) aplikaciju za upravljanje zahtjevima daljinskog pristupa te automatizaciju i orkestraciju komponenti sustava daljinskog pristupa (RDP poslužitelji, vatrozidi, ApplicationDeliveryControllers).

Konferenciju je službeno zatvorio direktor sadržaja Igor Dužević. “Nakon fantastičnog keynote predavanje našeg gosta Pierluigija Colline, 23 IT stručnih predavanja i panel na temu IT trendova završavamo ovogodišnje druženje. Combis će i dalje inzistirati na tome da sve što radi i pokaže i da kroz ovakve susrete zajedničkim snagama stvaramo bolja rješenja te da nastavimo pretvarati sjajne ideje u još bolje poslovne poteze”, poručio Dužević uz zahvalu partnerima, korisnicima, sponzorima te ostalim sudionicima i gostima ovogodišnje Combisove konferencije.

Prema ocjenama sudionika najboljim predavanjem proglašeno je ‘Cisco SD-WAN – umjetnost povezivanja’, dok je titulu najboljeg predavača konferencije osvojio Vedran Hafner iz Cisca.