Facebook će na svom Portalu podržati nezavisne platforme za video konferencije

Facebook je objavio da će njegov Portal podržavati Zoom, BlueJeans, Webex i GoToMeeting. Iako odustaje od ekskluzivnosti vlastite platforme Workplace, Facebook očekuje da će ovako privući veći broj poslovnih korisnika

41
Facebook Portal
Kada je 2018. prvi put predstavljen, Facebook Portal je opisan kao "novi uređaj za video komunikaciju s prijateljima i obitelji"

Kada je 2018. prvi put predstavljen, Facebook Portal je opisan kao “novi uređaj za video komunikaciju s prijateljima i obitelji”. Prodaja Portala povećana je od početka pandemije koronavirusa, što je odraz privlačnosti uređaja ne samo za povezivanje s obitelji i prijateljima, već i za rad na daljinu.

Ovog tjedna Facebook je objavio značajke kojima je cilj ojačati Portalove sposobnosti za rad na daljinu. Facebook će uskoro podržati na Portalu usluge video konferencija nezavisnih tvrtki, tako da će korisnici moći prisustvovati virtualnim sastancima poput Zooma, BlueJeansa, Webexa i GoToMeetinga. Korisnici Portala moći će i kreirati besplatni račun putem Workplacea, Facebookove poslovne komunikacijske platforme, dok su prethodno morali koristiti korisničke račune na WhatsAppu ili na društvenoj mreži Facebook.

Iako Workplace više neće biti ekskluzivan za Portal, Facebook podržavajući nezavisne platforme za video konferencije cilja na mnogo širu poslovnu publiku. Zoom i Cisco spadaju u najpopularnije platforme za poslovne video konferencije, a podrškom tim platformama Facebook će dobiti priliku da proširi ciljnu publiku Portala za nekoliko stotina milijuna potencijalnih korisnika.

To potencijalno širenje ide na uštrb gubitka ekskluzivnosti s obzirom na to da je Facebook prethodno poslovne korisnike Portala usmjeravao na vlastite servise poput Workplace Rooma ili Workplace Livea. No, time je mnoge potencijalne korisnike Portala odbio.

Primjena umjetne inteligencije kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo

Više od polovice poslovnih korisnika video konferencija u istraživanju tvrtke JD Power provedenom u travnju ove godine reklo je da tijekom tjedna koristi nekoliko različitih platformi.

“Pokazat ćemo prošireni način rada Workplacea kao centra za suradnju. U njega su ugrađene sjajne izvorne značajke, ali i podrška najboljim uslugama na tržištu koje su važne našim korisnicima”, rekao je Micah Collins, voditelj proizvodnje u Facebooku.

Facebook Portal će tako omogućiti bolje korisničko iskustvo prilikom video konferencija te tako unaprijediti rad na daljinu. Općenito, Portal će omogućiti korisnicima da na njegovu ekranu prate videokonferenciju, dok će njihovo primarno računalo biti slobodno za druge zadatke.

Facebook također želi izdvojiti korisničko iskustvo videokonferencija na Portalu kroz primjenu umjetne inteligencije kako bi poboljšao audio i video feed. Na primjer, Portalova pametna kamera omogućava bolje pozicioniranje korisnika na ekranu.

Portal “izvlači” tehnički najbolje iz aplikacije za video konferencije: ne treba više brinuti o kadriranju i osvjetljenju , na primjer, objasnio je Collins.

Facebook Portal će ove značajke omogućiti i korisnicima nezavisnih platformi za video konferencije, a ne samo Workplecea, tako da će i oni osjetiti bolje korisničko iskustvo.

>>Je li Zoom siguran i trebaju li ga tvrtke zabraniti