Google Assistant dobio obiteljski podsjetnik

Obiteljski podsjetnik trenutno je podržan samo na engleskom jeziku i u početku će biti dostupan samo u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji

507
Google Assistant

Google je u četvrtak najavio novu funkcionalnost – Google Assistant-aobiteljski podsjetnik koji omogućuje da korisnik podsjeti članove obitelji ili druge ukućane na neku obvezu, zadatak ili slično.

Loša stvar za hrvatske korisnike jest da je obiteljski podsjetnik trenutno podržan samo na engleskom jeziku i u početku će biti dostupan samo u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji.

Nova usluga omogućuje da, na primjer, korisnik podsjeti svog supružnika da pokupi naručenu tortu kod slastičara, odjeću iz kemijske čistionice ili da treba otići na roditeljski sastanak. Možete podsjetiti nekoga od ukućana da treba oprati posuđe, izvaditi meso iz zamrzivača ili iznijeti smeće. Oni će na svom pametnom telefonu ili na zaslonu Google Home Huba vidjeti podsjetnik, kao što je prikazano na slici.

Tako, na primjer, možete reći: “OK Google, remind Ivan to pick up cheese on his way home”. Možete čak odrediti i lokaciju: “OK Google, remind Ivan to pick up cheese when he gets to Trader Joe’s”. Ivan će dobiti podsjetnik kad stigne u trgovinu Trader Joe, ili kad uđe u auto na putu kući. Možete odrediti i vrijeme.

>>Samo 8 posto Hrvata svakodnevno koristi glasovne asistente

Google Assistant funkcionira isključivo u komunikaciji s osobama iz vaše obiteljske grupe koju korisnik može konfigurirati na Googleovoj obiteljskoj web stranici. Sve osobe koje želite uključiti moraju prihvatiti vašu pozivnicu. Drugim riječima, ovu funkcionalnost za dodjeljivanje zadataka ne možete upotrebljavati ako nemate dopuštenje svojih kontakata.

>>Luana – virtualni asistent koji vam pomaže da promijenite loše navike

Google je najavio da će usluga biti aktivirana u sljedećih nekoliko tjedana. Bit će dostupna na pametnim telefonima i zaslonima te zvučnicima s instaliranim Google Assistantom.