Apple predstavio novu generaciju: iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR

iPhone XR je najjeftiniji model s osnovnom cijenom 749 dolara; iPhone XS imat će osnovnu cijenu 999 dolara, a iPhone XS Max, Appleov telefon s najvećim ekranom i najvećom baterijom do sada, u osnovnoj verziji će koštati 1099 dolara

u 12:09 Zadnja izmjena: 13.09.2018 u 12:12
125
iPhone XS

Apple je u srijedu predstavio nove modele iPhonea: iPhone XR (po osnovnoj cijeni od 749 dolara), iPhone XS, (999 dolara) i iPhone XS Max (1.099 dolara). Predbilježbe za IPhone XS i XS Max počinju u petak, a otprema 21. rujna. Predbilježbe za IPhone XR zaprimat će se od 19. listopada, a otprema počinje tjedan dana kasnije.

iPhone XS je otporan na vodu i dolazi s OLED zaslonom od 5,8 inča – istih dimenzija kao prošlogodišnji iPhone X – priopćio je Appleov šef marketinga Phil Schiller prilikom tradionalnog rujanskog predstavljanja novih proizvoda. Razlučivost je 2436×1115 piksela (458 ppi).

iPhone XS nudi novi, brži procesor, memoriju od 64, 256 ili 512 GB, poboljšani zaslon za bolju reprodukciju boja i novu zlatnu boju. Nudi i 30 dodatnih minuta trajanja baterije, rekao je Schiller.

XS ima dvije kamere s bljeskalicom i novim senzorima koji omogućavaju veću dubinu fotografije u modu Portreta. Prednja kamera je dvostruko brža i povezana je s točkastim projektorom kako bi se dobila dubina fotografija i omogućio FaceID, sustav za prepoznavanje lica koji se koristi za otključavanje telefona.

iPhone XS Max ima OLED ekran od 6,5 inča, razlučivosti 2688×1242 piksela (458 ppi) te najveću bateriju kojom je Apple do sada opremio neki svoj model telefona. Trajat će sat i pol dulje, poručio je Schiller. Kao i iPhone XS, model nudi menoriju do 512 GB. Cijena najskupljeg modela, s najvećom memorijom, iznosi 1499 dolara.

Oba mobitela će ponuditi podršku za dvije SIM kartice, što korisnicima omogućava da imaju dva telefonska broja na istom telefonu – na primjer poslovnu i privatnu liniju ili mogućnost za korištenje kartice na međunarodnim putovanjima.

Treći novi model, iPhone XR, ima aluminijsko kučište i 6,1 inčni LCD ekran razlučivosti 1792×828 piksela (326 ppi). Kao i modeli X i XS ima brži procesor i poboljšane karakteristike kamere. Baterija će trajati sat i pol više od baterije u iPhoneu 8 Plus, tvrdi Schiller.

Osnovna cijena IPhonae XR niža je od cijene drugih novih modela, u kontrastu prema najskupljem modelu iPhone XS Max. Nakon lanjskog iPhona X po cijeni od tisuću dolara, analitičari su špekulirali o mogućnosti da Apple ponudi model po pristupačnijoj cijeni.

“iPhone XR će nam omogućiti da budućnost pametnih telefona bude pristupačna još većem broju ljudi”, rekao je izvršni direktor Tim Cook prilikom predstavljanja u srijedu.

Apple će nastaviti prodavati iPhone 7 i 8 generacija. IPhone 7 imat će osnovnu cijenu 449 dolara, dok će osnovna cijena iPhone 8  biti 599 dolara.

Apple Watch Series 4

Apple je u srijedu predstavio i novu verziju Apple Watcha. Novi Appleov Watch, Serija 4, imat će bolje mogućnosti za praćenje fitnes aktivnosti i zdravstvenog stanja, istaknuo je glavni operativni direktor Applea Jeff Williams. Ekran je 30 posto veći u usporedbi s prošlom generacijom, glavne aplikacije su ažurirane i redizajnirane, a korisnici mogu prilagoditi prikaz svojim potrebama.

Novi model Apple Watcha može napraviti EKG nalaz, upozoriti na preniski broj otkucaja srca ili na napravilan ritam otkucaja. Sat tkođer može prepoznati pad i automatski pozvati pomoć ako je osoba nepomična više od minute.

Appleov sat četvrte generacije bit će dostupan u srebrnoj, zlatnoj i sivoj boji. Cijena modela s GPS-om bit će 399 dolara dok će model s mobilnom vezom koštati 499 dolara. Narudžbe će se zaprimati od petka. Cijena Apple Watcha serije 3 bit će snižena na 279 dolara.