Kroz Keks Pay aplikaciju moguće skeniranje kreditnih i debitnih kartica

Riječ je o novitetu na hrvatskom tržištu, koji je razvila tvrtka Microblink, a korisnicima omogućava da umjesto ručnog unošenja, podatke s kartice puno brže unesu koristeći kameru mobitela

159
Keks Pay

Erste banka je korisnicima mobilne aplikacije Keks Pay ponudila novu uslugu – jednostavno i brzo skeniranje kreditnih i debitnih kartica.

Ovaj novitet na hrvatskom tržištu razvila je tvrtka Microblink, a korisnicima omogućava da umjesto ručnog unošenja, podatke s kartice puno brže unesu koristeći kameru mobitela. Skeniranje podataka s kartice odvija se na samom uređaju, bez serverske obrade i pohrane podataka, što omogućuje visoku razinu sigurnosti.

„S Microblinkom surađujemo već duži niz godina, a jedan od naših zajedničkih istupa bila je velika inovacija na hrvatskom tržištu Slikaj i Plati, koju smo korisnicima mBankinga ponudili još 2011. godine. S obzirom da nam je u razvoju Keks Paya jedan od glavnih prioriteta bio jednostavnost korištenja aplikacije, od on-boarding procesa pa sve do izvođenja samih transakcija, željeli smo korisnicima omogućiti da ne moraju ručno utipkavati podatke s kartice. Iako smo naišli na rješenja sa sličnim opcijama, tek smo s Microblinkovim rješenjem bili u potpunosti zadovoljni jer je iznimno brzo i sigurno te podržava široki spektar debitnih i kreditnih kartica.“ rekao je Dejan Donev, voditelj Tima za digitalnu transformaciju u Erste banci.

Više od 42 tisuće korisnika Keks Pay aplikacije

Keks Pay omogućava brzo i sigurno slanje i primanje novca i to bez ikakvih naknada, a predstavlja i prvo bankarsko rješenje na hrvatskom tržištu namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun.

>>Keks Pay – mobilna aplikacija za jednostavno slanje novca prijateljima

Samo šest mjeseci od lansiranja, Keks Pay je privukao više od 42.000 korisnika, a inicirano je više od 120.000 transakcija prosječnog iznosa oko 45 kuna. Od ukupnog broja korisnika 73 posto su klijenti drugih banaka, dok preostalih 27 posto ima otvoren račun u Erste banci.

Izet Ždralović, suosnivač i član Uprave Microblinka, kazao je da su ponosni na razvoj vlastite tehnologije računalnog vida temeljene na umjetnoj inteligenciji, kojom se mijenja način korištenja mobitela, kamere i aplikacije:

“Nakon višegodišnje uspješne suradnje, drago nam je što je baš Erste banka, odnosno Keks Pay prvi u Hrvatskoj implementirao naš BlinkCard za brže i jednostavnije dodavanje kartice za plaćanje. Jako puno pažnje posvećujemo kreiranju vrhunskog korisničkog iskustva jer nam je najveće zadovoljstvo kada vidimo da su krajnji korisnici naših proizvoda zadivljeni i impresionirani.“, naglasio je Ždralović.

Microblink je visoko-tehnološka tvrtka, bavi se razvojem B2B softverskih rješenja koja se temelje na tehnologiji računalnog vida. Microblinkovi proizvodi primjenjuju se najviše u bankarskoj i financijskoj industriji, ali i u drugima kao što su telekomunikacije, avio i hotelska industrija te brojne druge.