Sada parking možete plaćati Keks Payom u 58 hrvatskih gradova

Plaćanje parkinga mobilnom aplikacijom KeksPay bez naknada moguće je u Zagrebu i još 57 hrvatskih gradova. Uslugu mogu koristiti svi, bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun

1648
plaćanje parkinga KeksPay

Nakon potpisivanja ugovora s Gradom Zagrebom, plaćanje parkinga Keks Pay mobilnom aplikacijom bez naknada moguće je u 58 hrvatskih gradova i mjesta. Riječ je o posebnoj funkcionalnosti Keks Paya koja omogućava brzo, jednostavno i besplatno plaćanje parkiranja te kupnje dnevne ili mjesečne parkirne karte za sva javna parkirališta koju je Erste banka razvila u suradnji s tvrtkom Infoart.

Iako je riječ o mobilnoj aplikaciji Erste banke, plaćanje parkinga Keks Payom namijenjeno je svima, bez obzira na to u kojoj banci korisnici aplikacije imaju otvoren račun.

Za plaćanje parkinga Keks Pay aplikacijom dovoljno je odabrati opciju u glavnom izborniku “Plati parking“ te prilikom prvog korištenja unijeti registarsku oznaku i model auta. Potom korisnik može odabrati opciju “Lociraj me“, a aplikacija će sama, koristeći napredno geolociranje putem GPS-a, odabrati zonu parkiranja. Nakon odabira željenog trajanja parkiranja, potrebno je još samo povući “slider” za plaćanje.

>>Keks Pay – mobilna aplikacija za jednostavno slanje novca prijateljima

Aplikacija potom korisnike podsjeća na istek trajanja parkiranja, bez obzira imaju li u tom trenutku pristup internetu, a također omogućuje i kupnju dnevnih, tjednih i mjesečnih parkirnih karata. Da ne bi trebali svaki puta upisivati registraciju automobila, aplikacija korisnicima omogućava i pohranjivanje podataka za jedan ili više automobila.

Automatsko geolociranje zone parkiranja

“Cilj koji s Keks Payom želimo postići je prvenstveno olakšati svakodnevni život korisnicima. Tako je bilo kod razvoja same aplikacije, a to nam je putokaz i za svako njeno daljnje nadograđivanje. Osim što omogućuje plaćanje parkiranja bez dodatnih naknada, ova funkcionalnost Keks Paya ima brojne druge prednosti pred alternativnim oblicima plaćanja ove usluge, poput recimo automatskog geolociranja u određenu zonu, koji korisnicima značajno olakšava plaćanje, ali i smanjuje mogućnost pogreške prilikom plaćanja parkiranja. Osim toga, prilikom razvoja ove funkcionalnosti poseban fokus smo stavili na korisničko iskustvo, koje je izvrsno, bez suvišnih koraka u cijelom procesu”, rekao je Dejan Donev, voditelj Tima za digitalnu transformaciju u Erste banci.

“Zahvaljujem se kolegama iz Infoarta koji su nam pomogli u realizaciji projekta, jer je 58 gradova spojeno na Infoartovu platformu IGEUS namijenjenu integraciji kanala prodaje/naplate s davateljima usluga. Nadamo se da će svi gradovi, od Zagreba pa nadalje, ovom uslugom biti pristupačniji svim vozačima bez obzira iz kojeg grada dolaze, te da će ovakav način digitalnog plaćanja parkinga ponovo postaviti novi standard ne samo u Hrvatskoj nego i šire, kao što je to prije gotovo 20 godina postavila usluga plaćanja parkinga putem sms-a“, rekao je Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci.

Aplikacija Keks Pay omogućava brzo i sigurno slanje i primanje novca među ljudima koji se poznaju i to bez ikakvih naknada. Otkada je krajem prošle godine ponudila tu aplikaciju, Erste banka bilježi 62.000 aktivnih korisnika, od kojih je 75 posto klijenta drugih banaka, dok preostalih 25 posto ima otvoren račun u Erste banci. Riječ je o prvom bankarskom rješenju na hrvatskom tržištu koje je namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun.

>>Što se od 14. rujna mijenja u kartičnom i internetskom plaćanju

Aplikacija se pokazala idealnom za rješavanje niza situacija sa zajedničkim skupljanjem novaca, a dosad je inicirano oko 50 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 45 kuna. Besplatna je za korištenje i dostupna za Android i iOS, a dnevni limit za transakcije po osobi je 2000 kuna, odnosno 4000 kuna za klijente Erste banke.

Gradovi u kojima je omogućeno plaćanje parkiranja mobilnom aplikacijom Keks Pay
Zagreb Sisak Murter
Zadar Samobor Marija Bistrica
Vukovar Rovinj Makarska
Vodnjan Rogoznica Ludbreg
Vodice Rijeka Kostrena
Virovitica Rab Korčula
Vinkovci Pula Koprivnica
Varaždin Primošten Kaštela
Tučepi Preko Karlovac
Trpanj Požega Jastrebarsko
Trogir Posedarje Hvar
Tribunj Poreč Đurđevac
Tisno Podstrana Đakovo
Šibenik Osijek Dubrovnik
Sveti Filip i Jakov Orebić Čakovec
Ston Opatija Crikvenica
Split Omiš Bjelovar
Solin Ogulin Biograd na moru
Slavonski Brod Novi Vinodolski Zagreb
Slano