Telekom Bankarstvo – partnerstvo HT-a i Zabe za bolju digitalnu budućnost

Paket usluga obuhvaća i IziPay, uslugu koja omogućuje slanje novca bez naknade drugoj osobi klikom na kontakt iz imenika ili na telefonski broj, neovisno o broju računa, IBAN-u i banci u kojoj primatelj ima račun

375
telekom bankarstvo
Goran Lončarić, Hrvatski telekom i Luka Tomašković, Zagrebačka banka

Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka predstavili su u srijedu Telekom Bankarstvo – cjelovitu uslugu mobilnog bankarstva Zagrebačke banke koja se može ugovoriti putem mobilne aplikacije i bez odlaska u poslovnicu. Usluga je dostupna svim korisnicima pametnih telefona, a korisnicima Hrvatskog telekoma bit će dostupne posebne pogodnosti.

Telekom Bankarstvo uključivat će široku paletu bankarskih proizvoda: mobilno bankarstvo, tekući račun, devizni račun, žiroračun, provjeru računa, ograničenje potrošnje, plačanje računa skeniranjem uplatnice, deset besplatnih transakcija (uključujući tri podizanja novca ba bilo kojem bankomatu) te ostale usluge banke poput gotovinskih i stambenih kredita, štednje, ulaganja i kreditne kartice.

IziPay

Paket usluga obuhvaća i IziPay, uslugu koja omogućuje slanje novca bez naknade drugoj osobi klikom na kontakt iz imenika ili na telefonski broj, neovisno o broju računa, IBAN-u i banci u kojoj primatelj ima račun. Primatelj ne mora imati aplikaciju, dovoljno je da se registrira za primanje novca putem web stranice nakon što dobije SMS poruku. Prilikom registracije mora upisati IBAN kako bi se novac dostavio na njegov račun. Usluga je besplatna. Pojedina transakcija ograničena je na 3000 kuna, a broj dnevnih transakcija za sada je neograničen.

>>Telekom Bankarstvo – nova digitalna bankarska usluga HT-a i ZABA-e

“Usluga Telekom Bankarstva namijenjena je ljudima koji ulaze u normalni radni vijek, primaju plaću, plaćaju račune, treba im kredit… Dakle, mladim obiteljima, ljudima u dobi od 30 do 35 godina koji si žele mnogo toga priuštiti, ali jako paze kako troše”, rekao je Luka Tomašković, direktor Kanala isporuke te Strategije maloprodaje i razvoja poslovanja u Zagrebačkoj banci.

Što se tiče usluge IziPay, ona je također prvenstveno namijenjena novim klijentima, no uskoro će postati dio mZabe, najavio je Tomašković. “Tada ćemo poslati poruku korisnicima mZabe da se samo trebaju registrirati kako bi aktivirali uslugu.”

“Glavni iskorak Telekom Bankarstva je mogućnost digitalnog otvaranja računa. Ideje je da se fokusiramo na klijente koji redovito koriste smartphone.  Smatramo da njima neće biti neobičan ovakav način otvaranja račun”, rekao je Goran Lončarić, direktor projekta Telekom Bankarstva u Hrvatskom Telekomu.

Iako je proces namijenjen prvenstveno onima koji nemaju račun u Zagrebačkoj banci, uslugu Telekom Bankarstva digitalnim putem mogu ugovoriti i klijenti koji imaju neki račun u Zabi. Dovoljno je da u aplikaciji označe “Imam nešto u Zagrebačkoj banci” i proces se nastavlja.

Pogodnosti za korisnike HT-a

Ciejan usluge ovisit će o tome koliko je klijent vezan za Hrvatski Telekom. Puna mjesečna naknada za Telekom Bankarstvo iznosi 20 kuna, a za korisnike Hrvatskog telekoma 15 kuna. Za korisnike Magente 1 (kombinacija mobilne tarife i kućnog interneta) naknada iznosi samo 10 kuna.

Dodatna pogodnost je i besplatan internet prilikom korištenja aplikacije. Kod kupnje Simpa bonova moguće je ostvariti do 30 posto više kuna na bonus računu, a klijenti koji prebace isplatu plaće na račun u Zagrebačkoj banci dobit će 300 kuna “dobrodošlice”.

Korisnicima je na raspolaganju deset besplatnih transakcija mjesečno, uključujući tri podizanja gotovine s kunskih računa na bankomatima drugih banaka unutar Europske unije bez naknade. Korisnici mogu također bez naknade podizati gotovinu debitnim karticama na bankomatima Zagrebačke banke te u inozemstvu karticama kunskih računa na bankomatima Grupe UniCredit.

Prva suradnja telekom operatora i banke

Telekom Bankarstvo je prva suradnja telekomunikacijskog operatora i banke na jednom takvom projektu na hrvatskom tržištu.

“Zagrebačka banka kontinuirano ulaže u digitalizaciju kako bi poboljšala korisničko iskustvo i ponudila klijentima najnaprednije usluge mobilnog bankarstva. Suradnjom s Hrvatskim Telekomom još jednom smo pokazali da smo predvodnici bankarskih trendova na tržištu koje danas zahtijeva brza, jednostavna i sigurna rješenja”, rekao je o partnerstvu Luka Tomašković u ime Zagrebačke banke.

“Ulaskom u područje digitalnog bankarstva i suradnjom sa Zagrebačkom bankom, Hrvatski Telekom omogućava svim korisnicima Telekom Bankarstva da i pomoću ove inovativne usluge žive u svijetu boljih mogućnosti. Ponosan sam na to što predstavljamo uslugu koja nudi cjelovit bankarski paket, napredne usluge putem mobilne aplikacije, a uz to pruža najbolju vrijednost za novac na tržištu”, rekao je pak Goran Lončarić u ime Hrvatskod Telekoma.

O očekivanjima vezanim uz novu uslugu ni jedan drugi nisu željeli govoriti. “Nakon šest-sedam mjeseci ćemo moći govoriti o tome kako nam ide. Prije toga bit će jako teško procijniti trend i dinamiku”, rekao je Tomašković.

Telekom Bankarstvo dostupno je putem pametnih telefona uz podršku najraširenije mreže poslovnica i bankomata u Hrvatskoj, web chata i pozivnog centar Zagrebačke banke.