Telemach zaokružuje prvi val investicijskog ciklusa

Telemach će tijekom petogodišnjeg razdoblja uložiti 1,7 milijardi kuna u fiksnu i mobilnu mrežu

116
10 Giga optička mreža
foto: pixabay.com

Najbrža 10 Giga optička mreža postala je dostupna za više od 100.000 kućanstava u pet najvećih hrvatskih gradova: Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku i Rijeci, a uskoro će postati sve prisutnija i u manjim sredinama, što će doprinijeti većoj digitalizaciji i otvoriti nove prilike za razvoj gospodarstva, objavili su iz Telemacha Hrvatska.

Optička infrastruktura otvara perspektivu brojnim granama gospodarstva koje svoj rast i razvoj vežu uz tehnološki napredak. Osim što podiže efikasnost i otpornost poslovanja te smanjuje troškove, optika pridonosi rastu BDP-a i posljedično rastu broja zaposlenih.

Internetske brzine koje korisnici ostvaruju na Telemachovoj 10 Giga mreži dvadeset su puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj. Prednost velikih brzina vidljiva je prilikom istodobnog povezivanja više različitih uređaja, a izuzetno niska latencija u mreži, do 5ms, osigurava vrhunsko gaming i streaming iskustvo te virtualnu i proširenu realnost u 4K i 8K rezoluciji, navodi se u priopćenju kompanije.

>>Uprava Telemacha Hrvatska ojačana dvjema novim članicama

„Snažnom investicijom u jednu od najnaprednijih optičkih mreža u svijetu, u godinama pred nama moći ćemo svojim korisnicima ponuditi usluge s najboljim korisničkim iskustvom na tržištu. Najbrža optička mreža cjelokupnoj zajednici donosi razvojni potencijal koji želimo omogućiti gradovima i mjestima diljem Hrvatske pa intenzivno nastavljamo graditi dalje, pri čemu korisnicima osiguravamo tehnološki najnaprednije usluge, uz najbolju vrijednost za novac“, istaknula je Danijela Bistrički Morović, članica Uprave i glavna direktorica za tehniku Telemacha Hrvatska.

Zahvaljujući snažnom investicijskom ciklusu od 1,7 milijardi kuna, koliko tijekom petogodišnjeg razdoblja ulaže u fiksnu i mobilnu mrežu, Telemach se pozicionirao kao ravnopravni tržišni konkurent na telekom tržištu. Uz ponudu mobilnih usluga, Telemach je na području cijele Hrvatske prisutan i s fiksnom mrežom te EON televizijom.