Aplikacija PayDo omogućila kupnju ulaznica za nacionalne parkove

Osim parkirališnih karata odnedavno je putem PayDo aplikacije omogućena i kupnja ulaznica za nacionalne parkove. Trenutno je u ponudi NP Mljet, a cilj je da se ponuda uskoro proširi i na ostale nacionalne parkove diljem zemlje

48
Aplikacija PayDo

Posljednjih mjeseci zbog koronavirusa zabilježen je pad prodaje parkirališnih karata, ali ponovnim otvaranjem gospodarstva te zahvaljujući dolasku stranih turista u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj je zabilježen znatan oporavka ovog sektora. Aplikacija za parkiranje PayDo tako obara rekorde te u se u ovom trenutku približava brojci od 200.000 korisnika. Besplatna je i aktivna u 77 hrvatskih gradova, što jamči visoku dostupnost usluge.

Osim parkirališnih karata odnedavno je putem PayDo aplikacije omogućena i kupnja ulaznica za nacionalne parkove. Trenutno je u ponudi NP Mljet, a cilj je da se ponuda uskoro proširi i na ostale nacionalne parkove diljem zemlje.

Aplikacija koju vole turisti

Aplikacija PayDo omogućuje plaćanje parkiranja bez naknade jer ne koristi SMS protokol, a posebno je vole turisti kojima je to često jedini način mobilnog plaćanja parkiranja. To potvrđuju i podaci da je do sada najveći broj PayDo transakcija ostvaren upravo u turističkim regijama (Istra, Kvarner i Dalmacija) dok najviše korisnika u kontinentalnom dijelu osim Zagreba ima Osijek.

>>Infoart predstavio PayDo, aplikaciju za plaćanje parkinga

>>Brže i povoljnije parkiranje uz aplikaciju PayDo

Ove sezone u cijeloj Hrvatskoj drastično se povećao broj transakcija putem PayDo aplikacije dok je u turističkim središtima poput Rovinja, Pule, Opatije, Fažane, Tučepa i Orebića PayDo postao vodeći način plaćanja parkiranja. Najveći dnevni broj PayDo transakcija u 2020. zabilježen je početkom srpnja dok je prošle godine taj broj ostvaren tek sredinom kolovoza.

PayDo nudi i posebne pogodnosti za poslovne i privatne korisnike. Modul za poslovne korisnike omogućuje da svaka tvrtka registrira jedinstveni račun putem kojeg može upravljati plaćanjem parkiranja svojih zaposlenika i pripadajućih vozila, uz znatne uštede i smanjivanje administracije (za sve kupovine obavljene putem poslovnog prepaid računa dobiva jedan račun na kraju mjeseca).

Plaćanje parkinga u 77 hrvatskih gradova

Za sve korisnike Mastercard kartica do kraja 2020. aktivna je i dodatna promotivna pogodnost: 10 posto od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja. Dodatna novost je da za svaku kupljenu satnu parkirališnu kartu posljednjeg četvrtka u mjesecu Mastercard na isti račun korisniku vraća 20 posto iznosa plaćene karte.

Građanima je omogućeno i plaćanje dnevnih parkirnih karti izdanih od strane kontrolora, ali i velikog broja posebnih parkirališnih karata poput mjesečnih, godišnjih, stanarskih, povlaštenih itd.

Aplikacija PayDo je u ovom trenutku aktivna na 77 lokacija: Bale, Biograd na Moru, Bjelovar, Buje, Buzet, Cavtat, Cres, Crikvenica, Čakovec, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo, Đurđevac, Fažana, Gradac, Grožnjan, Hvar, Jastrebarsko, Karlovac, Kaštela, Koprivnica, Korčula, Kostrena, Krk, Ludbreg, Makarska, Mali Lošinj, Marija Bistrica, Murter, Novi Vinodolski, Novigrad, Ogulin, Okrug Gornji, Omiš, Omišalj/Njivice, Opatija, Orebić, Osijek, Pag, Podstrana, Poreč, Posedarje, Požega, Preko, Primošten, Pula, Rab, Rijeka, Rogoznica, Rovinj, Samobor, Sisak, Slano, Slavonski Brod, Solin, Split, Starigrad – Paklenica, Ston, Sveti Filip i Jakov, Šibenik, Tisno, Tkon, Tribunj, Trogir, Trpanj, Tučepi, Umag, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vodice, Vodnjan, Vrbnik, Vukovar, Zadar i Zagreb.

Korisnici vanuličnih parkirališta (garaže i parkirališta s barijerama) također mogu platiti parkirališne karte putem PayDo aplikacije u Cavtatu, Zračnoj luci Dubrovnik, Splitu (9 vanuličnih parkirališta), na Zagrebačkom velesajmu te novootvorenoj podzemnoj garaži Poljana u Šibeniku.

Za korištenje navedenih pogodnosti potrebno je preuzeti besplatnu aplikaciju PayDo na platformama za iOS i Android (App Store, Google Play) ili na web stranici: www.paydo.hr. Nakon toga, aplikacija na jednostavan i intuitivan način brine o procesu registracije i kupovine. U aplikaciju je implementirana i mapa s ucrtanim parkirališnim zonama i automatskim pozicioniranjem uz uključene lokacijske usluge.