Xerotech razvio novi akumulatorski sustav za građevinske strojeve

Sustav Hibernium može imati raspon snage od 15kWh do 300kWh, povećavajući se u koracima od 5kWh. To omogućuje upotrebu u nizu strojeva, od lakih komunalnih vozila do kipera od 400 tona

84
Xerotech

Tehnološka tvrtka Xerotech predstavila je modularnu akumulatorsku platformu koja bi se mogla koristiti za napajanje širokog spektra građevinske opreme.

Kombinirajući sedam inačica modula s različitim akumulatorskim ćelijama, sustav Hibernium može imati raspon snage od 15kWh do 300kWh, povećavajući se u koracima od 5kWh.

To, navodi Xerotech, omogućuje upotrebu u nizu strojeva, od lakih komunalnih vozila do kipera od 400 tona.

Kada bude na tržištu, platforma Hibernium trebala bi biti jeftinija od trenutno dsotupnih akumulatorskih opcija, a zahvaljujući zajedničkim komponentama najavljeno je da će vrijeme isporuke u prosjeku biti između jednog i tri mjeseca.

Hibernium je dizajniran tako da može podržati naporne radne cikluse građevinske opreme. Sustav koristi vlastitu tehnologiju upravljanja termičkom i sigurnosnom tehnologijom zvanu Xerotherm, koja sprječava pregrijavanje tijekom duže upotrebe.

Trenutno Xerotech baterije prolaze ispitivanja kroz terensku primjenu u europskim rudarskim i građevinskim kompanijama.

Tvrtka je najavila da će ovog ljeta biti provedena daljnja ispitivanja na akumulatorski napajanim bagerima, velikim bušilicima i uređajima za prskanje betona.

Xerotech je nedavno otvorio istraživački centar na zapadnoj obali Irske i najavio planove o širenju svog proizvodnog procesa na potpuno automatiziranu serijsku proizvodnju.

>>Rimac Automobili u europskom projektu razvoja inovativnih baterijskih sustava