Policijska ispostava u Petrinjskoj ponovo izdaje osobne dokumente

Zgrada je u potresu bila oštećena pa je izdavanje osobnih iskaznica i drugih dokumenata privremeno obustavljeno. Građani sada mogu zatražiti izdavanje osobne iskaznice i ostalih dokumenata u Petrinjskoj i Heinzelovoj radnim danom od 7 do 19 sati

984
policijska ispostava u Petrinjskoj izdavanje dokumenata
Policijska ispostava u Petrinjskoj u Zagrebu: izdavanje dokumenata

Od ponedjeljka policijska ispostava u Petrinjskoj u Zagrebu ponovo obavlja upravne poslove za građane. Zgrada je u potresu bila oštećena pa je izdavanje osobnih iskaznica i drugih dokumenata privremeno obustavljeno.

Sve upravne poslove građani su obavljali u postajama prometne policije Črnomerec, Novi Zagreb i Heinzelova. Zahtjeva je bilo više nego inače.

“U početku je bilo dvadesetak zahtjeva, no sada je to došlo do 200 zahtjeva za osobne iskaznice te stotinjak zahtjev za putovnice, vozačke dozvole…”, rekla je
Branka Šepac Blažanović, načelnica sektora za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove Policijske uprave zagrebačke za HTV.

Do daljnjega građani će moći zatražiti izdavanje osobne iskaznice i ostalih dokumenata u Petrinjskoj i Heinzelovoj radnim danom od 7 do 19 sati.

Iz PU zagrebačke ističu da su gužve manje jer se jedan dio zahtjeva rješava elektronički. Također, organizirali su posebnu uslugu za građane starije životne dobi, roditelje s djecom i osobe s invaliditetom koje se mogu najaviti telefonom i dogovoriti termin.

>>Produžuje se valjanost osobnih iskaznica, vozačkih dozvola i putovnica

Zbog epidemioloških mjera i situacije uzrokovane potresom PU zagrebačka moli građane za strpljenje kako bi se izbjegle nepotrebne gužve. Podsjećaju također na odluku ministarstva unutarnjih poslova da osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole, oružni listovi te iskaznica za strance čije je važenje trebalo isteći tijekom trajanja epidemije vrijede još 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije.