Za ulaz u Italiju iz Hrvatske više ne treba negativan test na Covid-19

Hrvatska se sada nalazi na listi B, a putnicima s te liste, uz neke iznimke, dopušten je ulazak u Italiju bez testiranja, predočenja negativnog testa ili obvezne samoizolacije po dolasku u Italiju i to bez obzira na razlog putovanja

63
Italija Covid-19

Italija za putnike iz Hrvatske više ne traži negativan test na Covid-19 niti obvezno testiranje u roku od 48 sati po ulasku u zemlju. Talijanska Vlada odluku je donijela u srijedu, a na snagu je stupila u četvrtak, 8. listopada.

Hrvatska se nalazi u skupini zemalja koje je talijanska vlada uvrstila na listu B režima ulaska u Italiju s obzirom na pandemiju Covida-19. Na listi B uglavnom su zemlje članice Europske unije.

Putnicima iz zemalja koje su uvrštena na listu B dopušten je, uz neke iznimke, ulazak u Italiju bez testiranja, predočenja negativnog testa ili obvezne samoizolacije po dolasku u Italiju i to bez obzira na razlog putovanja.

No i dalje će morati ispuniti obrazac u kojem se, uz izjavu da osoba ne boluje od Covida-19, navode podaci o putovanju i kontakti.

Uz Hrvatsku, talijanska Vlada na listu B uvrstila je u srijedu Grčku i Maltu. Do stupanja odluke na snagu talijanske vlasti su od svih putnika koji su dolazili iz te tri zemlje tražile potvrdu o negativnom testu na Covid-19 obavljen unutar posljednja 72 sata ili obvezno testiranje u roku od 48 sati po dolasku u Italiju.

U tom strožem režimu od članica Europske unije ostala je Rumunjska, a dodatne odredbe i dalje vrijede za putnike iz Belgije, Francuske, Nizozemske, Češke i Španjolske.