Kineska Camel grupa najavila intenzivniju suradnju s Rimac Automobilima

Camel grupa je jedan od najvećih proizvođača baterija za električne automobile, a izvršni direktor Liu Changlai rekao je da Rimac Automobili imaju najnapredniju tehnologiju za proizvodnju automobilskih baterija te da će njihova suradnja dovesti do “sjajnog rezultata”

u 12:40 Zadnja izmjena: 16.06.2019 u 12:06
71
Camel grupa i Rimac Automobili
Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor tvrtke Rimac Autpmobili

Kineska Camel grupa, koja je 2017. uložila u Rimac Automobile 30 milijuna eura, namjerava intenzivirati suradnju s hrvatskom tvrtkom, najavio je njen izvršni direktor Liu Changlai koji je boravio u Zagrebu kao član izaslanstva kineskog grada Xiangyanga.

Camel grupa u partnerstvu s Rimac Automobilima u Xiangyangu gradi tvornicu pogonskih sustava za električna vozila. Dio pogona, linija za male serije kapaciteta 25 tisuća godišnje, je dovršena. Do kraja godine pogon će dosegnuti kapacitet od 150 tisuća pogonskih sustava, rekao je Liu za Hinu nakon sastanka u zagrebačkom gradskom poglavarstvu.
Liu je dodao da su lokalne vlasti podržale gradnju tvornice s 10 milijuna eura. Camel je uložio 20 milijuna eura, a Rimac Automobili pet milijuna eura.

Camel grupa je jedan od najvećih proizvođača baterija za električne automobile, a Liu je rekao da Rimac Automobili imaju najnapredniju tehnologiju za proizvodnju automobilskih baterija te da će njihova suradnja dovesti do “sjajnog rezultata”.

>>Hyundai uložio 600 mil kuna u Rimac Automobile

>>Rimac predložio 19 mjera za razvoj automobilske industrije

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, u izjavi za Hinu insistirao je na tome da zajedničko ulaganje ne podrazumijeva proizvodnju baterija jer ih Camel proizvodi zasebno.

Kina je najbrže rastuće tržište električnih automobila i jedna od vodećih zemalja po broju električnih automobila.