Addiko virtualna poslovnica: Do kredita u nekoliko klikova

Addikovu virtualnu poslovnicu mogu koristiti klijenti svih banaka. Potrebni su vam samo mobitel, laptop ili tablet s kvalitetnom kamerom, osobna iskaznica te token matične banke

u 18:55 Zadnja izmjena: 27.02.2019 u 10:46
810
Addiko Virtualna poslovnica
Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke, obratio se okupljenima u hologramskom izdanju

Addiko banka predstavila je u utorak Addiko Virtualnu poslovnicu, prvu digitalnu poslovnicu u Hrvatskoj koja omogućava otvaranje tekućeg računa te potpuno digitaliziran proces odobravanja kredita, od zahtjeva do odobrenja, bez potrebe za odlazak u poslovnicu,

Addikovu virtualnu poslovnicu mogu koristiti klijenti svih banaka. Potrebni su vam samo mobitel, laptop ili tablet s kvalitetnom kamerom, osobna iskaznica te token matične banke. Realizacija kredita u virtualnoj poslovnici traje pola sata, a otvaranje računa desetak minuta.

Krediti od 10.000 do 40.000 kuna

Podnositelj kreditnog zahtjeva tako može iz udobnosti svog doma unijeti podatke potrebne za obradu zahtjeva. Nakon toga u razgovoru s agentom kontakt centra koji traje pet minuta slijedi video identifikacija, Tada podnositelj dobiva individualni certifikat s jedinstvenim PIN-om i jednokratnom lozinkom. Odabire željeni iznos kredita i rok otplate. U slučaju da zadovoljava uvjete i da mu je kredit odobren, dobiva Ugovor i ostalu dokumentaciju koju digitalno potpisuje.

“Naša ponuda u virtualnoj poslovnici nije vezana samo uz klijente koji preko našeg računa imaju redovna primanja. U Virtualnoj poslovnici svi korisnici mogu aplicirati za Addiko Blic kredit u iznosu od 10.000 do 40.000 kuna i s rokom otplate tri do pet godina. Kamatne stope i svi ostali uvjeti su redovni. Naši klijenti, s kojima dugo poslujemo i bolje ih poznajemo, mogu aplicirati za kredite na dulje rokove i veće iznose”, rekla je Petra Bašić Jantolić, direktorica Upravljanja proizvodima I odnosa s klijentima za građanstvo i mala poduzeća.

Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke istaknuo je kako je ponosan što Addiko svake godine pomiče granice bankarstva.

Žižek: Pomičemo granice bankarstva

“Addiko banka je svake godine predstavila nešto revolucionarno na hrvatskom tržištu, nešto što ni jedna banka nije pokazala na području digitalnog poslovanja. Tako smo 2016. predstavili gotovinski kredit koji se odobrava u samo 30 minuta, samo uz osobnu iskaznicu i jedan posjet banci. Danas svaka ozbiljnija banka pokušava kopirati ovaj naš proizvod. U 2017. predstavili smo chat banking i plaćanje putem Vibera. Prošle godine predstavili smo visoku digitaliziranu Express poslovnicu, prvu takvog tipa u Lijepoj našoj. Danas predstavljamo potpuno virtualnu digitalnu poslovnicu”, rekao je Žižek, koji se okupljenima obratio u hologramskom izdanju.

>>Posjetite Addiko Express – zabavno-digitalni bankarski kutak

“Prvi u Hrvatskoj”, nastavio je, “omogućavamo potpuno digitalan end-2-end kreditni proces. To znači da u našoj virtualnoj poslovnici možete realizirati kredit od zahtjeva do isplate bez dolaska u poslovnicu. Addiko virtualna poslovnica također omogućuje otvaranje tekućeg računa potpuno online, bez odlaska u poslovnicu. Istraživanja pokazuju da moderno i ugodno digitalno korisničko iskustvo čini razliku. Uvjereni smo da Addiko virtualna poslovnica pruža ugodno digitalno korisničko iiskustvo, poručio je Žižek.

“Radili smo s čak devet dobavljača, u raznim segmentima. S tehničkog aspekta ovo je najkompleksniji projekt na kojem smo radili”, rekao je Relja Marković, direktor Digitalne transformacije Addiko Grupe.

Za sada su u virtualnoj poslovnici dostupne samo dvije usluge, ali Marković kaže kako je to tek početak. “Prvi idući korak je skraćivanje procesa koliko nam to regulatorni okviri dopuste Ovo je u svakom slučaju početak. Mi vidimo ovo kao poslovnicu koja je ravna našim fizičkim i Express poslovnici.”