Evo koja europska banka ima najbolju inovaciju u 2019.

Addiko Virtualna poslovnica je jedinstveni proizvod/usluga koji je kroz inovativnu primjenu tradicionalnih i digitalnih kanala unaprijedio bankarsku praksu i doprinio poslovanju banke diferencirajući je na korisnicima relevantan način, obrazložio je stručni žiri

208
Addiko virtualna poslovnica

Virtualna poslovnica Addiko banke proglašena je najboljom europskom bankarskom inovacijom a nagrada ‘Retail Banking Europe Awards 2019 – Best Product Innovation’ uručena je Addiko banci na svečanoj ceremoniji u Pragu.

Retail Banking Europe Awards okuplja najistaknutije i najinovativnije europske bankarske institucije. Promoviraju se najbolje i najinovativnije inicijative razvijene u europskoj bankarskoj industriji namijenjene maloprodajnom segmentu.

Nagrade prepoznaju institucije najbolje prakse koje su u protekloj godini najviše napredovale i doprinijele jačanju europske bankarske industrije u poslovanju s građanstvom.

Odluku o odabiru Addiko Virtualne poslovnice međunarodni stručni žiri obrazložio je uspješnim predstavljanjem novog proizvoda odnosno usluge koji je kroz uvođenje jedinstvene usluge/proizvoda i inovativnu utilizaciju tradicionalnih i modernih digitalnih kanala unaprijedio bankarsku praksu i doprinio poslovanju banke diferencirajući je na korisnicima relevantan način.

>>Addiko virtualna poslovnica: Do kredita u nekoliko klikova

>>Relja Marković: Virtualna poslovnica ima rezultate kao 6 do 7 fizičkih

“Inovacija ne mora nužno biti invencija u strogom smislu te riječi, ali istodobno to nikako ne znači da nova usluga ne može biti revolucionarna – u procesnom, proizvodnom, uslužnom i korisničkom smislu. Upravo to je Addiko Virtualna poslovnica. Koristili smo u njoj identifikaciju, digitalni certifikat, digitalni potpis… a postojeća rješenja spojili smo tako da smo klijentima ponudili nešto inovativno, na inteligentan i user-friendly način”, rekao je u srpnju Relja Marković, izvršni direktor Digitalne transformacije Addiko banke u intervjuu za točkanai.hr. Dodao je da  Virtualna poslovnica po zahtjevima za kredit dnevno ostvaruje rezultate kao 6 do 7 fizičkih poslovnica.

Addiko virtualna poslovnica

Addiko banka je Addiko Virtualnu poslovnicu predstavila u veljači 2019. godine. Riječ je o  prvoj digitalnoj poslovnici u Hrvatskoj koja klijentima svih banaka omogućava u potpunosti digitalan kreditni proces bez potrebe da dolaze u poslovnicu, te proces otvorenja tekućeg računa. Cijeli kreditni proces, od prijave do odobrenja kredita i digitalnog potpisivanja dokumentacije, u potpunosti se odvija online. Podnositelj kreditnog zahtjeva, neovisno o tome je li je klijent Addiko banke, po prvi puta u povijesti hrvatskog bankarstva dobio je mogućnost da iz udobnosti svog doma u samo 15 do 30 minuta i u nekoliko klikova dođe do kredita.

Prilikom dodjela nagrade Relja Marković istaknuo je kako “živimo u iznimno kompetitivnom vremenu gdje jednog lidera stišće puno brzih, digitalnih i inovativnih izazivača”.

“Pobjednik u bankarstvu će biti onaj koji svojim korisnicima ponudi jednostavne, brze i moderne usluge koje izravno odgovaraju njihovim potrebama. Klijenti danas žele više, brže, bolje i očekuju besprijekorno digitalno korisničko iskustvo. Addiko Virtualna poslovnica nudi sve to. Ona je digitalna transformacija na djelu i ponosni smo što smo predstavili bankarstvo budućnosti, dostupno već danas”, poručio je Marković

Izraelska diskontna banka jedini je dvostruki dobitnik ove godine i to u dvije najpopularnije kategorije: najbolje fintech partnerstvo i najbolje korištenje umjetne inteligencije.

Dobitnici nagrada RBI European Awards:

 • Best Branch Strategy: Air Bank
 • Best Mobile Banking Strategy: Raiffeisen
 • Best Open Banking Strategy: Danske Bank
 • Best Self Service Initiative: Moneta Money Bank
 • Best Digital Marketing and Social Media Strategy: Santander
 • Best use of Data Analytics: OTP
 • Best Product Innovation: Addiko Bank
 • Best Payments Innovation: ING
 • Best Security Innovation: Moneyou
 • Excellence in Customer Centricity/Customer Experience: Postbank
 • Best Fintech Partnership: Israel Discount Bank
 • Best Use of AI: Israel Discount Bank