Allianz nudi životno osiguranje uz povrat premije i moguću dodatnu zaradu

Novčana sredstva iz premija novog životnog osiguranja Allianz ulaže na tržištu kapitala te je u slučaju doživljenja uz zajamčeni povrat 100 posto uložene premije moguća i dodatna zarada kroz posredno ulaganje na tržištu kapitala

141

Svojoj paleti životnih osiguranja Allianz dodaje novi atraktivan proizvod Allianz Executive koji uz osiguranje u slučaju smrti jamči povrat 100 posto uložene premije u slučaju doživljenja isteka ugovorenog razdoblja osiguranja života kao i mogućnost dodatne zarade kroz posredno ulaganje na tržištu kapitala.

Novčana sredstva iz premija osiguranja ovog proizvoda Allianz, naime, ulaže u obveznice, a ovisno o stanju na financijskom tržištu, predviđeno je i ulaganje određenog iznosa u “call-opciju” vezanu uz dionički indeks EURO STOXX 50. Call-opcija financijski je instrument koji omogućuje kupnju indeksa po određenoj cijeni na točno određeni dan u budućnosti. Ima li na taj dan opcija vrijednost, može se ostvariti dodatni prinos po isteku osiguranja u slučaju doživljenja.

Tako klijent ima mogućnost posredno ulagati i u dionice 50 najvećih i najlikvidnijih (blue chip) tvrtki eurozone uz jamstvo povrata u 100 postotnom iznosu uplaćene premije u slučaju doživljenja isteka ugovorenog razdoblja osiguranja života. Stoga, uz mogućnost zarade, koja ovisi o kretanju na financijskom tržištu, za osiguranika ne postoji rizik gubitka jer se po isteku osiguranja u slučaju doživljenja vraća cjelokupni uplaćeni iznos premije. S druge strane, dogodi li mu se za vrijeme trajanja ugovorenog osiguranja života ono najgore, njegovim najdražima isplatit će se ugovorena svota za slučaj smrti. Ako smrt nastupi kao posljedica prometne nezgode, taj će iznos biti dvostruko veći.

Novo Allianzovo životno osiguranje može se ugovoriti do kraja veljače 2021. godine jednokratnom uplatom cijele premije u minimalnom iznosu od 3500 eura. Trajanje police osiguranja, bez obzira na to kada je ugovorena, je do 1. travnja 2030. godine.

>>Allianz uvodi digitalni alat za detekciju potencijalnih prijevara u osiguranju

>>Allianz Hrvatska pokrenuo aplikaciju za praćenje statusa štete