Apple pozvao odabrane klijente da se prijave za Apple Card

Klijenti koji su prvi dobili pozivnicu su oni koji su zatražili da budu obaviješteni kada kartica postane dostupna. Široj javnosti kreditna kartica će postati dostupna do kraja kolovoza. Tada će svi (američki) korisnici moći zatražiti Apple Card preko aplikacije iPhone Wallet

77
Apple Card

Nakon višemjesečnog iščekivanja Apple je pozvao odabrane kupce svojih proizvoda da se prijave za korištenje kreditne kartice Apple Card.

Izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je tijekom predstavljanja poslovnih rezultata u trećem tromjesečju da će nova kreditna kartica, proizvod razvijen u partnerstvu s Goldman Sachsom, službeno biti lansirana u kolovozu.

Kartica je dio Appleovog plana da proširi ponudu usluga koja je do sada bila ograničena na 1,4 milijarde aktivnih Appleovih uređaja. Apple želi proširiti portfelj usluga kako bi nadoknadio pad prihoda zbog usporavanja prodaje iPhonea. U trećem tromjesečju prihodi od usluga iznosili su 11,46 milijardi dolara, što je Cook ocijenio “velikim rezultatom”.

Za Goldman Sachs partnerstvo s Appleom prilika je širenja dosega u poslovanju građanima. Mastercard će pak osigurati umreženi platni sustav za novu kreditnu karticu.

Klijenti koji su prvi dobili pozivnicu su oni koji su zatražili da budu obaviješteni kada kartica postane dostupna. Široj javnosti kreditna kartica će postati dostupna do kraja kolovoza. Tada će svi (američki) korisnici moći zatražiti Apple Card preko aplikacije iPhone Wallet. Naime, glavni uvjet da biste se prijavili je da budete američki državljani ili legalni stanovnik Sjedinjenih Država s prijavljenim prebivalištem.

Ostali uvjeti su da da budete punoljetni, da imate kompatibilan iPhone s najnovijom verzijom operativnog sustava iOS, da upotrebljavate dvofaktorsku autetifikaciju s Apple ID-je te da ste se prijavili na iCloud s Apple ID-jem. Morat ćete također priložiti svoje kreditno izvješće te potvrditi svoj identitet dokumentom poput vozačke dozvole ili identifikacijske iskaznice.

Detaljnije informacija o tome kako se prijaviti za Apple Card možete pročitati ovdje.

Nema zateznih kamata ni godišnje naknade za korištenje

Apple Card nema godišnje naknade za korištenje, nema transakcijske naknade, zateznih kamata niti ikakvih drugih naknada. Varijabilna redovna kamatna stopa, jer riječ je ipak o kreditnoj kartici, bit će u rasponu od 13,24 do 24,42 posto, navodi se u špranci ugovora između Goldman Sachsa i korisnika kartice koja je objavljena prije desetak dana. Apple ističe da neće prikupljati podatke o transakcijama kupaca koji koristite Apple Card s obzirom na to da mu je fokus na privatnosti njegovih korisnika.

Umjesto nagradnih bodova za lojalnost, korisnici Apple Carda će dobivati povrat u gotovini kroz sustav koji je posložen u više razina. Tako će za kupnju roba ili usluga izravno od Applea (uključujući maloprodajne trgovine, internetsku prodaju, iTunes i Apple Music) dobiti povrat u iznosu od 3 posto transakcije. Za kupnju putem Apple Paya dobit će povrat od dva posto, a za sve ostale kupovne transakcije jedan posto utrošenog iznosa.

Apple je svoju kreditnu karticu najavio u ožujku, na događanju na kojem je predstavio niz novih usluga među kojima su bili Apple TV + streaming video servis, Apple Channels i Apple News +. Od tada je kartica bila interno testirana među Appleovim zaposlenicima.