Zagrebačka banka snizila kamate na stambene kredite

Nakon što je smanjila kamate na postojeće kredite s promjenjivom kamatnom stopom, čije cijene prate kretanja Nacionalne referentne stope, Zagrebačka banka je početkom srpnja snizila fiksne i promjenjive kamate stope za novougovorene kredite

u 16:15 Zadnja izmjena: 10.07.2018 u 16:15
894
kamate na stambene kredite
Zagrebačka banka, novouređena poslovnica Vlaška

Iz Zagrebačke banke danas su izvjestili da će se za novougovorene stambene kredite kamatna stopa smanjiti za 20 do 50 baznih poena kod kredita s fiksnom kamatnom stopom, ovisno o valutnoj klauzuli i roku otplate.

Kod kredita s kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope za kredit uz valutnu klauzulu u eurima fiksna kamatna stopa za prvih 5 godina otplate iznosi 3,20%, dok promjenjiva kamatna stopa za preostalih 25 godina iznosi 3,51% (ukupno EKS 3,70%).

Za kredite u kunama fiksna kamatna stopa za prvih 5 godina iznosi 3,80%, dok je promjenjiva kamatna stopa 4,06% (ukupno EKS 4,30%).

>>Zaba od 1. srpnja snižava kamate na kredite

Povoljnije kamatne stope za Zelene kredite

Korisnici koji se odluče za Zelene stambene kredite ostvarit će još povoljniju kamatnu stopu od 3,05% za prvih 5 godina otplate kredita uz valutnu klauzulu u eurima, dok promjenjiva kamatna stopa za preostalih 25 godina iznosi 3,18% (ukupno EKS 3,81%), te 3,50% za HRK dok je promjenjiva kamatna stopa 3,90% (ukupno EKS 4,19%). Kao dodatni benefit Zaba poklanja i besplatnu procjenu vrijednosti nekretnine te korisnicima ostavlja mogućnost ugovaranja gotovinskih kredita po najpovoljnijim kamatnim stopama u roku 6 mjeseci od ugovaranja stambenih kredita.

Zeleni stambeni krediti namijenjeni su kupnji ili izgradnji niskoenergetskih stambenih nekretnina te povećanju energetske učinkovitosti postojećih.

Zagrebačka banka snizila je i kamatne stope za gotovinske, nenamjenske kredite u kunama. Uz postojeću kamatnu stopu 5,80% za gotovinske kredite u eurima, nova fiksna kamatna stopa za kredite u kunama iznosi 6,10%.