Klimaoprema počela gradnju novog pogona u Novoj Gradišci

U svibnju ove godine s Gradom su potpisali ugovor o kupnji 42.000 četvornih metara zemljišta u Industrijskom parku, a ovih dana započeli su radovi na izgradnji novog pogona

193
Klimaoprema

Samoborska Klimaoprema, vodeći hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore, u Novoj Gradiški gradi novu tvornicu u koju će uložiti više od 100 milijuna kuna. Samoborci su 2015. otvorili nov i moderan proizvodni pogon u Novoj Gradiški, no već krajem 2016. kapaciteti su bili popunjeni, pa se ukazala potreba za još jednom tvornicom na toj lokaciji.

U svibnju ove godine s Gradom su potpisali ugovor o kupnji 42.000 četvornih metara zemljišta u Industrijskom parku, a ovih dana započeli sui radovi na izgradnji novog pogona, piše Lokalni.hr.

Postojeći pogon proširit će se za šest tisuća četvornih metara proizvodnih kapaciteta, a uz njega izgradit će se nova zgrada na površini od 12 tisuća četvornih metara, Ukupno će biti izgrađeno novih 18 tisuća četvornih metara tvorničkog prostora.

Novi investicijski ciklus svake dvije do pet godina

“To će biti multipraktična zgrada, visokoregalno skladište i proizvodnja. To je nekakav prirodni tijek rasta naše tvrtke. Naime svakih tri do pet godina mi investiramo. Već sada smo predvidjeli novu investiciju za dvije, tri do pet godina. Stoga smo se odlučili za kupnju dodatnog zemljišta kako bi mogli u doglednoj budućnosti krenuti s širenjem naših kapaciteta”, rekao je u svibnju prilikom potpisivanja ugovora o kupoprodaji zemljišta ćlan Uprave Klimaopreme Sergio Galošić.

Samoborci su u Novoj Gradiški krenuli s 36 radnika, a danas ih je već 62. Kako im je potrebna dodatna radna snaga, s novogradiškom Industrijsko-obrtničkom školom potpisali su ugovor o dualnom obrazovanju učenika. Djeca koja već posjećuju tvornicu ondje bi se po izlasku iz školskih klupa trebala zaposliti i osigurati svoju egzistenciju.