Mastercard i mobilna banka bung za zeleniji svijet

Metalni Mastercard, odnosno bunq Green Card doprinjet će stvaranju zelenije planete jer će za svakih potrošenih 100 eura tom karticom zasaditi jedno stablo.

50
bunq Green Card

Mastercard je najavio širenje partnerstva s mobilnom bankom bunq te će pomoću svoje međunarodne mreže partnera doprinijeti širenju dostupnosti bunq Green Card kartice u 30 europskih zemalja – među kojima je i Hrvatska. Kartica je izrađena na ekološki način – od pakiranja pa do proizvodnje, a njenim korištenjem doprinosi se povećanju zelenih površina.

„Uzbuđeni smo što smo partnerstvo s Mastercardom podigli na višu razinu. Zajedno s našim korisnicima uspostavili smo jednostavan način kako da doprinesemo stvaranju zelenijeg svijeta. Dodatno ćemo proširiti dostupnost bunq Green Card kartice u cijeloj Europi“, rekao je Ali Niknam, osnivač i izvršni direktor mobilne banke bunq.

Metalni Mastercard, odnosno bunq Green Card doprinjet će stvaranju zelenije planete jer će za svakih potrošenih 100 eura tom karticom zasaditi jedno stablo.

Zasađeno 100.000 stabala

Od samog predstavljanja inicijative, u studenom 2019., pa do danas ova je banka zasadila više od 100.000 stabala, čime se smanjila emisija CO2 za 30,8 milijuna kg – što je ekvivalentno 32.560 letova od Pariza do New Yorka.

„Mijenjaju se načini razvoja banaka u Europi ali i sami trendovi plaćanja. Ljudi žele i očekuju da tehnologija koju svakodnevno koriste ne bude samo sigurna i jednostavna, već i da pozitivno doprinese svijetu u kojem živimo. Mastercard vjeruje da snaga partnerstva ne samo da može pokrenuti inovacije, već može i učiniti dobro.”, rekao je Javier Perez, predsjednik Mastercarda Europe.

Partnerstvo Mastercarda i bunqa započelo je 2015. godine kada je banka službeno izašla na tržište. U sklopu partnerstva, nedavno je predstavljena i bunq Travel Card kartica koja putnicima nudi tečaj u stvarnom vremenu – bilo gdje u svijetu.

“U posljednjih pet godina uspješno smo razvili partnerstvo s mobilnom bankom bunq i ponosni smo što ovo uzbudljivo partnerstvo i dalje raste te ujedno ima i pozitivan utjecaj na okoliš“, dodao je Perez.

Green Card inicijativa nastavak je nedavno pokrenute Mastercardove platforme Priceless Planet Coalition koja se, zajedno s partnerima, obvezuje u narednih pet godina zasaditi 100 milijuna stabala diljem svijeta. Uz bunq, u projektu sudjeluju i brojne druge banke.

U Europi, Mastercard je partner više od 60 digitalnih banki i fintechova čiji se broj udvostručio u posljednje dvije godine.