Valamar Riviera u ovu sezonu investirala 793 milijuna kuna

Među najvećim investicijskim projektima ističu se dva nova objekta visoke kategorije, Istra Premium Camping Resort 5* te Valamar Collection Marea Suites 5* koji se otvaraju u lipnju

77
Valamar Girandella Resort

U prvom kvartalu 2019. godine Valamar Riviera prihodovala je ukupno 53 milijuna ukupnih prihoda, objavila je kompanija iz Poreča. Prihodi od prodaje su za 7 milijuna kuna veći u usporedbi s prvim kvartalom 2018. godine što je u najvećem dijelu rezultat dobrog poslovanja prve zimske sezone hotela Valamar Obertauern 4*. S obzirom na to da su uskrsni praznici ove godine pali tijekom  drugog kvartala i da je Valamar mali udio prihoda ostvaruje u prvom kvartalu, rezultati nisu indikativni.

>>Falkensteiner u Boriku otvara luksuzni kamp u koji je uloženo 9 mil. eura

>>Hilton iduće godine otvara resort između Rijeke i Opatije

U tijeku je finalizacija investicija za 2019. godinu vrijednih oko 793 milijuna kuna koje su važan pokretač rasta i pozitivnih očekivanja od nadolazeće sezone i koje predstavljaju nastavak strategije ulaganja u hrvatski turizam u sklopu koje je Valamar do sada uložio više od 5 milijardi kuna. Među najvećim investicijskim projektima ističu se dva nova objekta visoke kategorije, Istra Premium Camping Resort 5* te Valamar Collection Marea Suites 5* koji se otvaraju u lipnju i koji bilježe osobito dobar prihvat na tržištu.

Za sezonu otvoreno oko 400 novih radnih mjesta

Valamar je ove godine otvorio oko 400 novih radnih mjesta te će u sezoni 2019. od Istre i Kvarnera do Dubrovnika zapošljavati više od sedam tisuća djelatnika. Valamar je ocijenjen kao najbolji poslodavac u turizmu te jedina turistička kompanija koja je prema neovisnom istraživanju ušla u top 20 poslodavaca u Hrvatskoj. Svojim djelatnicima jamči minimalna neto primanja u iznosu od 5.000 do 7.500 kuna za puni mjesečni fond sati, posebne nagrade u sezoni te 13. plaću i božićnicu.

>>Valamar u 2018. zapošljava 6.600 radnika i najavljuje nova ulaganja

“Očekujemo uspješno i pravovremeno otvorenje svih ovogodišnjih investicijskih projekata i zadovoljni smo poslovanjem na početku sezone za vrijeme uskrsnih blagdana. Potražnja je zadovoljavajuća, posebno za smještajne objekte u koje smo investirali, ali očekujemo izazovnu turističku sezonu s obzirom na globalna kretanja i povećanu konkurentnost pojedinih destinacija, osobito na Mediteranu“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Dionica Valamar Riviere u travnju je uvrštena na Vodeće tržište Zagrebačke burze, najzahtjevniju kotaciju Zagrebačke burze, što je dodatna potvrda visoke razine poslovne i financijske komunikacije, transparentnosti i korporativnog upravljanja u Valamaru.